Πάσχα στην Άρτα και Τζουμέρκα

Διάρκεια:

4 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

26-29 Απριλίου

Πρόγραμμα ημερών

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: KABAΛΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΑΡΤΑ

Συγκέντρωση στο δημοτικό κήπο και αναχώρηση στις 06.00 π.μ. για το Μέτσοβο. Συνεχίζοντας και μέσω της Ιόνιας οδού φθάνουνε στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Χρόνος ελεύθερος για µια πρώτη γνωριμία µε την πόλη. Ακολουθία του επιταφίου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΡΤΑ- ΠΕΤΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ- ΑΘΑΜΑΝΙΟ

Πρόγευμα και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της ορεινής Άρτας, µε πρώτη στάση για καφέ στο Πέτα, που έγινε η ιστορική µάχη το 1822, κτισμένο αμφιθεατρικά ατενίζοντας το φράγκα Πουρναριού και την τεχνητή λίµνη του Αράχθου. Ανηφορίζοντας είναι κτισµένο το Βουλγαρέλι µε τα αµφιθεατρικά σπίτια, την υπερυψωμένη πλατεία και τις πετρόκτιστες βρύσες «Αρχοντω» και «κρυσταλλώ» µε τα τέσσερα και επτά στόματα αντίστοιχα, εξαιρετικό στολίδι – στοιχείο ταυτότητος του χωριού. Θα επισκεφτούμε και την κόκκινη εκκλησία στον οικισµό Παλαιοχώρι γνωστή και ως Παναγίας Βελας και τη Μονή Αγ. Γεωργίου του 1974. Επιστροφή στην Άρτα. Ανάσταση στην εκκλησία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΛΕΥΚΑΔΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Λευκάδα. Προσκύνημα στο μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης, πολιούχο και προστάτιδα του νησιού. “Φανερωμένη” ονομάστηκε, επειδή η πρώτη εικόνα της Παναγιάς, που είχε παραγγελθεί στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλύφθηκε σχεδιασμένη πάνω στο σανίδι με θαυμαστό τρόπο, “αχειροποιήτως”, στον ιερομόναχο και αγιογράφο Κάλλιστο, μετά από θερμή προσευχή και νηστεία. Ελευθέρος χρόνος για μια γνωριμία στην πόλη της Λευκάδας. Επιστροφή στην Άρτα Πασχαλινό Γεύμα. Το βράδυ θα περπατήσουµε στην όµορφη πόλη της Άρτας. Διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΡΤΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – KABAΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τα γραφικά Γιάννενα. Χρόνος ελεύθερος στην ιστορική πόλη. Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης, να πάτε µέχρι το νησάκι της κυρά Φροσύνης ή να περπατήσετε µέσα στο κάστρο της πόλης. Επιστροφή στην πόλη μας με στάσεις για ξεκούραση.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 210€

Πίνακας ξενοδοχείων

ARTA PALACE 4* 

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Μεταφορές με τουριστικό λεωφορείο του γραφείου μας με έμπειρο οδηγό.
Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ARTA PALACE 4*.
Πρωινό με ημιδιατροφή.
Δείπνο Μ. Παρασκευής. Αναστάσιμο Δείπνο με μαγειρίτσα και το Πασχαλινό Γεύμα.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση.
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους σε μουσεία – μνημεία.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Φόρος διανυκτέρευσης 3€ την ημέρα, ο οποίος πληρώνεται στο ξενοδοχείο.

Gallery: