Χαλκίδα

Διάρκεια:

4 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

30/4, 1/5

Πρόγραμμα ημερών

ΑΡΑΧΩΒΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ

1η ηµέρα: ΚΑΒΑΛΑ – ΧΑΛΚΙ∆Α Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Συγκέντρωση και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στη Χαλκίδα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση και χρόνος για την πρώτη µας γνωριµία µε την όµορφη πόλη. Θα έχουµε τη δυνατότητα να παρατηρήσουµε το µοναδικό φαινόµενο της παλίρροιας. Αυτό το παγκοσµίως σύνθετο φαινόµενο οφείλεται στην έλξη που ασκεί η Σελήνη, αλλά και στη διαφορά στάθµης µεταξύ νότιου και βόρειου Ευβοϊκού. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΧΑΛΚΙ∆Α – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΚΡΥΑ ΛΕΙΒΑ∆ΙΑΣ – ΛΕΙΒΑ∆ΙΑ (260 χλµ.) Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την κοσµοπολίτικη Αράχοβα, απλωµένη σε µια από τις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, σε υψ. 900-1000 µ. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθούµε και να γνωρίσουµε τα µυστικά της πανέµορφης κωµόπολης, που δικαίως θεωρείται η Μύκονος του χειµώνα. Συνεχίζοντας τη µέρα µας φθάνουµε στα Κρύα Λειβαδιάς. Ένα παραµυθένιο τοπίο µε καταρράκτες, αιωνόβιους πλατάνους, τρεχούµενα νερά, και πέτρινα γεφύρια. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουµε την περιοχή και να γευµατίσουµε εξ’ ιδίων µε ξεχωριστές ρουµελιώτικες γεύσεις. Τελευταίος µας σταθµός η πρωτεύουσα της Βοιωτίας, η Λειβαδιά, για τον απογευµατινό καφέ µας. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουµε τη Λειτουργία της Ανάστασης και θα δειπνήσουµε µε την παραδοσιακή µαγειρίτσα. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: ΧΑΛΚΙ∆Α – ΕΡΕΤΡΙΑ (45 χλµ.) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ερέτρια, µια κωµόπολη γεµάτη ιστορία, από τους σηµαντικότερους τουριστικούς προορισµούς της Εύβοιας, που µε το κατάφυτο νησάκι ( νησί των ονείρων ) και µε τις ονειρεµένες παραλίες, αποτελεί έναν από τους σηµαντικότερους τουριστικούς προορισµούς της Εύβοιας. Το µεσηµέρι ακολουθεί το εορταστικό πασχαλινό γεύµα. Το απόγευµα θα γνωρίσουµε καλύτερα την πρωτεύουσα της Εύβοιας, τη Χαλκίδα. Θα επισκεφτούµε το περίφηµο κάστρο του Καράµπαµπα, την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, προστάτιδας της πόλης και θα έχουµε χρόνο ελεύθερο για να περπατήσουµε στην πόλη και στην παραλία της. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΧΑΛΚΙ∆Α – ΑΡΤΑΚΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ (Αγ. Ιωάννης Ρώσος ) – ΑΙ∆ΗΨΟΣ – ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τµήµα του νησιού. Πρώτη µας στάση στην Αρτάκη στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωµένης. Έπειτα, θα επισκεφθούµε το µοναστήρι του Αϊ Γιάννη του Ρώσου στο Προκόπι, για να προσκυνήσουµε το σκήνωµα του Αγίου και θα συνεχίσουµε για τα πασίγνωστα λουτρά της Αιδηψού, όπου και θα µείνουµε για προαιρετικό γεύµα. Συνεχίζουµε για τον Αγιόκαµπο από όπου θα πάρουµε το φέρρυ-µπoτ για να περάσουµε απέναντι στη Γλύφα και να πάρουµε το δρόµο της επιστροφής. Το βράδυ άφιξη στη Καβάλα.

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
-Τις µεταφορές µε πούλµαν.
-Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PALIRIA 3*, Χαλκίδα.
-∆ιατροφή ανάλογα με τις επιλογές ξενοδοχείων: πρωινό + 45€ τα δύο εορταστικά ( το Αναστάσιμο Δείπνο με μαγειρίτσα και το Πασχαλινό Γεύμα).
-Τα εισιτήρια του πλοίου Αγιόκαµπος-Γλύφα.
-Τις περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
-Συνοδό.
-Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
-ΦΠΑ.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαµονής.

Gallery: