Χριστούγεννα στη Ρουμανία με αναχώρηση από Καβάλα

Διάρκεια:

4 Ημέρες

Πρόγραμμα ημερών

1η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  ΚΑΒΑΛΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Αναχώρηση από το Δημοτικό Κήπο στις 04:15 το πρωί. Διέλευση από τα σύνορα Ορμενίου, και συνεχίζουμε για Νόβα Ζαγόρα – Βελίκο Τάρνοβο – Ρούσε. Διέλευση Βουλγαρο-Ρουμάνικων συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Άφιξη στο Βουκουρέστι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας “CAPITOL” στην καρδιά της πόλης δίπλα στο ιστορικό κέντρο (πιο κεντρικό δεν γίνεται). Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μετά θα πάμε μια νυχτερινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΙΝΑΪΑ (ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε την Σινάϊα (το Διαμάντι των Καρπαθίων), φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών, θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι της Σινάϊα, το οποίο έχτισε ο Μιχ. Κατακουζηνός το 1695 όταν γύρισε από το Σινά. Από το Μοναστήρι πήρε το όνομα της και η πόλη. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το χωριό Μπράν με το Μεσαιωνικό Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Αναχώρηση για την Μεσαιωνική πόλη Μπρασόφ, περιήγηση στην παλιά πόλη, τη πασίγνωστη Μαύρη Εκκλησία, το παλιό Δημαρχείο, και ολιγόλεπτη στάση στην υπέροχη Πλατεία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και αρχίζουμε με το λεωφορείο την περιήγηση της πόλης το ονομαζόμενο και το ¨Παρίσι των Βαλκανίων¨. Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, το “ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ“, το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής (παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, το πάρκο – λίμνη Χέρεστραουν, την όπερα Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Μετά την περιήγηση θα επισκεφτούμε ένα από τα πολυκαταστήματα του Βουκουρεστίου, και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Άφιξη στη γραφική και πανέμορφη παλαιά Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας το Βελίκο Τάρνοβο, ελεύθερος χρόνος για φαγητό και να γνωρίσουμε την πόλη. Μετά μέσω Νόβας Ζαγόρας και διέλευση συνόρων Ορμενίου. Άφιξη στην πόλη μας.

δείτε το έντυπο και τις τιμές εδώ:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 4 ΗΜΕΡΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι στο ξενοδοχείο “CAPITOL” (στο κέντρο του Βουκουρεστίου) 4 αστέρων (Βαθμολογία στο Booking 8,7) σε δίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινά σε πλούσιο μπουφέ στο ξενοδοχείο.
  • Έμπειρο αρχηγό – ξεναγό του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
  • Επιπλέον γεύματα, δείπνα, ποτά και διασκεδάσεις.
  • Έξτρα ατομική ασφάλιση ατυχημάτων 7 € το άτομο.
  • Ό, τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Gallery: