Διαμάντια των Δαλματικών Ακτών ( ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ) με αναχώρηση από Καβάλα

Διάρκεια:

4 Ημέρες

Πρόγραμμα ημερών

1η Μέρα 03/05 ή 09/05 |  Αναχώρηση – Μαυροβούνιο –Μπούτβα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και μέσω Εγνατίας οδού περνάμε από Θεσσαλονίκη , Βέροια, Κοζάνη, Καστοριά και κατευθυνόμαστε στην Κρυσταλλοπηγή για τον τελωνειακό έλεγχο. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, θα έχουμε άφιξη το βράδυ στο Μαυροβούνιο, στην παραθαλάσσια κοσμοπολίτικη Budva. (690 χλμ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος στη παλιά πόλη και το κάστρο της. Απολαύστε περίπατο στη πολυτελή μαρίνα, δίπλα στο κάστρο και απολαύστε καφέ και ποτό σε ένα από τα πολλά cafe restaurant που θα βρείτε κοντά και μέσα στο κάστρο  Διανυκτέρευση.

2η Μέρα 04/05 ή 10/05 |  Μπούτβα – Κότορ – περιήγηση πόλεων

Θα πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής (3500 ετών) την γραφική Μπούντβα,  γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική Μπούντβα γνωρίζοντας από κοντά ένα από τα μαργαριτάρια της Αδριατικής στις Δαλματικές ακτές. Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Κότορ ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη καλά διατηρημένη – προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου στον οποίο ορισμένοι αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιορδ της Αδριατικής. Θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα. Χρόνος για γεύμα και καφέ μέσα στη καστροπολιτεία του Κότορ και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στη κοσμοπολίτικη Μπούτβα .

3η Μέρα  05/05 ή 11/05   |Ντουμπρόβνικ – παλιά πόλη  –  Cable Car

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για να επισκεφτούμε το μοναδικό Ντουμπρόβνικ. Στην ξενάγηση μας στο Ντουμπρόβνικ που έχει χαρακτηριστεί «το διαμάντι της Αδριατικής» πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στην παλιά πόλη, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, όπου θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φραγκισκανικό  Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία.

Άλλη μια επιλογή είναι να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdj (www.dubrovnikcablecar.com), από όπου η θέα σε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της είναι υπέροχη. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Αφήνουμε αυτήν την ημέρα χωρίς άλλη επίσκεψη, γιατί αξίζει να την αφιερώσετε ολόκληρη στην περαιτέρω γνωριμία με την πόλη. Η συνοδός μας θα είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε.

4η Μέρα 06/05 ή 12/05 | Μπούτβα  – Λίμνη Οχρίδας  – Επιστροφή.

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Θα περάσουμε από τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα και μέσω Πόγραδετς θα φτάσουμε   στα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.

δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις τιμές εδώ:

KAVALA TOURS ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 4ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΣΧΑ 2024

Σημειώσεις

Περιλαμβάνονται:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο POSEIDON BEACH 4*.
 • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Τοπικός ξεναγός για την ξενάγηση σας στο Ντουμπρόβνικ.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Checkpoints πόλεων :  15€ ανά άτομο.
 • Δημοτικοί Φόροι ξενοδοχείων.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

Gallery: