Λιτόχωρο - Παλαιός Παντελεήμων - Κατερίνη - Ελατοχώρι

Διάρκεια:

4 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

23 – 26/12

Πρόγραμμα ημερών

…τα πιο φωτεινά Χριστούγεννα στη σκιά του Ολύμπου στο πάρκο των Χρωμάτων & το Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου!

Πέλλα, Μακρύγιαλος, Πύδνα, Άγιος Διονύσιος-Λιτόχωρο-Παλαιός Παντελεήμονας-ΚΑΤΕΡΙΝΗ- μονή Οσίου Εφραίμ, Ελατοχώρι, Δίον

1η μέρα Κυριακή 23.12.18

Αναχώρηση στις 9.30 από τον Κήπο της Δημαρχίας  για την αρχαία Μακεδονική πρωτεύουσα Πέλλα. Επίσκεψη στο Νέο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Συνεχίζουμε για τον Κολινδρό, τη γενέτειρα του Ζορμπά, από εκεί περνάμε παραλιακά στην Αγαθούπολη και τη Μεθώνη για να καταλήξουμε στον όμορφο Μακρύγιαλο για τσίπουρα στις παραλιακές ταβέρνες. Μετά θα ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή παραλιακά βλέποντας την αρχαία Πύδνα ,το λιμανάκι με τις αλυκές Κίτρους για να καταλήξουμε κάτω από τη σκιά του Ολύμπου, στην παραλία Κατερίνης. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Ποτό καλωσορίσματος. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Δευτέρα 24.12.18

Πρωινό και αναχώρηση στις 09:00 για τον αρχαιολογικό χώρο της ιερής πόλης των Μακεδόνων Δίον. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για να θαυμάσουμε ανεβαίνοντας το φαράγγι του Ενιπέα πριν καταλήξουμε στην Ιερά μονή Αγίου Διονυσίου, που χρησιμοποιήθηκε ως λημέρι των αγωνιστών του Ολύμπου. Στάση για καφέ στο μπαλκόνι του Λιτόχωρου.  Μετάβαση στον παραδοσιακό οικισμό του ΠΑΛΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, όπου θα περιπλανηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια του και θα γευματίσουμε ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το βράδυ Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο χώρο του ξενοδοχείου, με φαγητό, παραδοσιακά γλυκά και μουσική. Καλή διασκέδαση!

3η μέρα  Τρίτη 25.12.18.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!. Μετά το πρωινό μας, τη μέρα Γεννήσεως του Θεανθρώπου θα αναχωρήσουμε στις 10:00 για τον τόπο λατρείας της Αγίας Κόρης στη Βροντού. Από εκεί θα επισκεφτούμε για προσκύνημα  στο μοναστήρι Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα (το κόσμημα της Πιερίας) . Το μεσημέρι θα γνωρίσουμε το Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου και θα καταλήξουμε στο πανέμορφη πάρκο των Χρωμάτων . Αυτές οι δύο υπέροχες εκδηλώσεις του δήμου Κατερίνης κλέβουν την παράσταση εφέτος. Να μια καλή ευκαιρία να διασκεδάσετε σαν παιδιά & για να δείτε επιτέλους και την πόλη της Κατερίνης από κοντά! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση.  Δείπνο &  διανυκτέρευση.

4η μέρα Τετάρτη 26.12.18

Μετά το πρωινό μας επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.  Το χωριό είναι γνωστό για το χιονοδρομικό του κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 με 1.800 μέτρων στις νοτιοανατολικές κατωφέρειες των Πιέριων Ορέων. Στην βάση του χιονοδρομικού και στη θέση “Παπά Χωράφι”, λειτουργεί αναψυκτήριο και καταφύγιο (σαλέ) με συνολική επιφάνεια 450 τ.μ. που αναπτύσσεται τρία επίπεδα, με δυναμικότητα 400 και πλέον ατόμων. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Μεσημέρι γεύμα ατομικά  Κατόπιν αναχωρούμε για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση για καφέ. Άφιξη στην πόλη μας.  ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ                                                                                              

                   ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ’ ΑΤΟΜΟ   ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 219€, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 259€

                                  Παιδιά ως 5,99 ετών 70€, 6-12,99 ετών 100€, 13-17,99 159€

                                      

 

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο.-*(3) διαν/σεις στο ξενοδοχείο SMARTLINEMEDITERRANEAN 4*(8,0β) στην παραλία Κατερίνης. *Ημιδιατροφή (3 πρωινά – 2 δείπνα  & ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ 24/12). Ποτό υποδοχής.* Χριστουγεννιάτικα κεράσματα. *Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. * Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας. * * Ταξιδιωτική Ασφάλιση Επαγγελματικής  με την Generally Life. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 75 ετών).. *  Φ.Π.Α Εντός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: *Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμανα.

Gallery: