Αίγινα 4 ημέρες με αναχώρηση από Καβάλα

Πρόγραμμα ημερών

1η ημέρα : Μεγάλη Παρασκευή ΑΙΓΙΝΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αποβίβαση στην Αίγινα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας το όποιο βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα. Ξεκούραση και αργότερα θα ακολουθήσουμε την περιφορά ενός από τους τρείς Επιτάφιους της Αίγινας στην παραλία και στα γραφικά δρομάκια της. Μπροστά στο Δημαρχείο συναντώνται κάποια στιγμή οι Επιτάφιοι και των τριών εκκλησιών της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Μεγάλο Σάββατο ΑΙΓΙΝΑ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ – Ανάσταση στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Πρωινό και ξεκινάμε για την Αφαία, μέσα στο πευκόδασος και σε περίοπτη θέση θα συναντήσουμε την Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Επόμενη στάση ο ναός της Αφαίας, από  τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της ύστερης αρχαϊκής εποχής. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Το μοναστήρι είναι γυναικεία Μονή και σε αυτό ζουν 14 μοναχές. Συνεχίζουμε για τη Χώρα της Αίγινας όπου θα δούμε το Καποδιστριακό Κυβερνείο, στο ισόγειο του οποίου βρισκόταν το πρώτο νομισματοκοπείο και τα υπέροχα αρχοντικά νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με έντονο λαϊκό στοιχείο του 19ου αι., που μας θυμίζουν ότι η Αίγινα υπήρξε για δυο χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας. Συνεχίζοντας τη μέρα μας θα γνωρίσουμε το υπόλοιπο νησί. Η τουριστική Σουβάλα και το ψαροχώρι της Βάγιας μας περιμένουν. Θα γευματίσουμε σε κάποιο γραφικό ταβερνάκι εξ’ ιδίων και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Μια διαφορετική και ξεχωριστή Ανάσταση μας περιμένει στον μεγαλόπρεπο ναό του Αγ. Νεκταρίου στο Μοναστήρι. Δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Κυριακή του Πάσχα   ΧΩΡΑ ΑΙΓΙΝΑΣ  – ΠΕΡΔΙΚΑ 

Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε τα όμορφα σοκάκια της Χώρας και να απολαύσουμε έναν καφέ στο ήσυχο θαλασσινό τοπίο. Το μεσημέρι μας περιμένει το πασχαλιάτικο γεύμα μας. Θα γευματίσουμε και θα διασκεδάσουμε ομαδικά όπως το θέλει και η παράδοση μας.  Το απόγευμα στην Πέρδικα, στο όμορφο χωριό στην νότια πλευρά της Αίγινας, αναβιώνει ένα από τα παλαιότερα έθιμα το κάψιμο του Ιούδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα :ΑΙΓΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ –  επιστροφή

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα και αναμνηστικές αγορές στην Αίγινα. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά. Αποβίβαση και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας, άφιξη το βράδυ.

Για τους εκδρομείς που αναχωρούν από Κομοτηνή , Ξάνθη , Καβάλα και Δράμα υπάρχει έξτρα επιβάρυνση +15 € το άτομο για την μεταφορά τους από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη και επιστροφή στην Καβάλα.

Πίνακας ξενοδοχείων

Αναχώρηση  Ημέρες  Διαμονή Τιμή
Τιμή 3ου ατόμου 
Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών σε τρικλινο Διατροφή
Εορταστικά 

3/5

4

POSSIDON 2*

209€ 199€ +95€ 175€ Πρωινό +60€

τα 2 γεύματα

MAGDA 2*

219€ 215€ +95€
AFEA 2* 239€ 229€ +110€

Σημειώσεις

Περιλαμβάνει :

Τις μεταφορές µε πούλμαν. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια . Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό. Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής

επαγγελµατικής ευθύνης.  ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει :

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

Gallery: