Ιωάννινα-Ζαγοροχώρια-Μέτσοβο

Πρόγραμμα ημερών

Γιάννενα ,Σπήλαιο Περάματος ,Μουσείο Βρέλλη, Ζαγοροχώρια , Μέτσοβο , Σπίτι Αγ. Παισίου ,Κόνιτσα ,Αργυρόκαστρο, Άγιοι Σαράντα ,Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης ,Παναγία της Σπηλιώτισσα , Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης

1η ημέρα: Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων – Σπήλαιο Περάματος – Νησάκι της Κυρά Φροσύνης

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και διαμέσου της Εγνατίας οδού άφιξη στο Μπιζάνι στο περίφημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Π. Βρέλλη. Εξαιρετικά ομοιώματα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας βρίσκονται εκεί για να σας θυμίσουν μερικές από τις μορφές που σημάδεψαν τον τόπο. Επόμενη επίσκεψη το περίφημο σπήλαιο του Περάματος, που η φύση το έκτιζε σταγόνα χιλιάδες χρόνια και θεωρείται το μεγαλύτερο των νοτίων Βαλκανίων.. Έπειτα θα μεταβούμε με καραβάκι στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης, με τα πολλά μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε την Φιλανθρωπινή και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου οι τούρκοι το 1822 σκότωσαν τον Αλή Πασά. Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Γιάννενα – Καλπάκι – Αρίστη –  Παναγία της Σπηλιώτισσα – Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης – Κόνιτσα – Σπίτι Αγίου Παϊσίου

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας .Σήμερα η μέρα μας έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή .Πρώτη στάση στο ιστορικό Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο του Ελληνοιταλικού πολέμου (1940-41) .Επόμενος σταθμός στη γραφική Αρίστη, ένα όμορφο κεφαλοχώρι που απέχει 48 χλμ. από τα Ιωάννινα. Βρίσκεται στο δρόμο για το Πάπιγκο, λίγο πριν από το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, που είναι χτισμένο στην άκρη του βράχου μιας σπηλιάς ακριβώς πάνω από το ποτάμι και τη γέφυρα στον ποταμό Βοϊδομάτη. Στην κεντρική πλατεία του χωριού μπορούμε να απολαύσουμε το καφεδάκι μας σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία και να θαυμάσουμε την επιβλητική εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το πανύψηλο καμπαναριό της. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ένα υπέροχο βυζαντινό μοναστήρι αλλά και την κωμόπολη της Κόνιτσας, όπου βρίσκεται το Σπίτι του Αγίου Παϊσίου ,στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γιάννενα – Αργυρόκαστρο – Άγιοι Σαράντα (προαιρετική εκδρομή 15€ το άτομο) * Η συγκεκριμένη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που οι συνθήκες το επιτρέπουν ΠΡΟΣΟΧΗ: η εκδρομή αυτή στην Αλβανία απαιτεί την επίδειξη ταυτότητας στα σύνορα).

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το μαγευτικό Αργυρόκαστρο (Gjirokastra), προπύργιο της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας. Η πόλη είναι κτισμένη στην πλαγιά που περιβάλλει την ακρόπολη, σε ένα οροπέδιο. Θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο που περιλαμβάνει ένα στρατιωτικό μουσείο, κατειλημμένα πυροβόλα, ενθύμια της αντίστασης κατά της Γερμανικής κατοχής, καθώς και κατειλημμένο αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Θα δούμε την ακρόπολη της πόλης και θα θαυμάσουμε πανοραμικά το τοπίο ενός ιδιαίτερα παραδοσιακού χώρου που τελεί υπό την προστασία της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα στενά της πόλης. Συνεχίζουμε για τους Άγιους Σαράντα. Θα εντυπωσιαστείτε από τη ρυμοτομία και τα καινούργια κτίρια, όπως επίσης και από τη σύγχρονη υποδομή που υπάρχει. Η παραλιακή διαδρομή, θα σας φέρει πολύ κοντά στην Κέρκυρα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Γιάννενα – αρχαίο θέατρο –  μαντείο της Δωδώνης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Δωδώνη .Φτάνοντας στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος 22χλμ νότια από τα Ιωάννινα συναντάτε το αρχαίο θέατρο και το μαντείο της Δωδώνης. Βρίσκεται στην σκιά του ορεινού βουνού Τομαρου και στη δόξα του η «Δωδώνη» θεωρούνταν το «φανάρι» της ελληνικής κουλτούρας, ήταν ένα σημείο όπου μαζευόταν εκπρόσωποι πολλών πολιτισμών. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης που αποτελεί το παλαιότερο μαντείο του αρχαίου κόσμου, γνωστό για το καλοδιατηρημένο θέατρο. Επιστροφή στα Ιωάννινα και ελεύθερος χρόνος στην πόλη . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ιωάννινα – Εθνογραφικό Μουσείο – Μέτσοβο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση των αποσκευών μας στο λεωφορείο .Έπειτα επίσκεψη στο Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων το οποίο βρίσκεται μέσα στο κάστρο και στεγάζεται στο τζαμί του Ασλάν πασά(17ος αιώνας). Το σημαντικό αυτό Μουσείο φιλοξενεί τρεις συλλογές, αντιπροσωπευτικές των κατοίκων του κάστρου κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του: χριστιανική, εβραϊκή και μουσουλμανική. Επίσης μπορεί κανείς να δει όπλα και ενδυμασίες χαρακτηριστικές της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το χωριό που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, το Μέτσοβο. Θα επισκεφθούμε το αρχοντικό Τοσίτσα (μουσείο λαϊκής τέχνης) και την πινακοθήκη του Ευάγγελου Αβέρωφ (με πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών).
Γεύμα ατομικά στην γραφική πλατεία. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την πόλη μας και άφιξη νωρίς το βράδυ.

Πίνακας ξενοδοχείων

3ημέρες – Αναχώρηση : 26/10-28/10
Ξενοδοχεία Early Booking Κανονική Τιμή Παιδί
2-12
Επιβ. Μον.

Dioni Hotel 2*
(κέντρο πόλης)

119 € πρωινό 139 € πρωινό 49 € 42 €

Alexios Hotel 3*
(κέντρο πόλης)

Krikonis Hotel 3*
(1,2χλμ από κέντρο πόλης)

135 € πρωινό 155 € πρωινό 49 € 48 €
149 € ημιδιατροφή 169 € ημιδιατροφή 65 € 51 €
Epirus Palace Hotel Congress & Spa 5*
 (5χλμ από Ιωάννινα)
139 € πρωινό 159 € πρωινό 49 € 48 €
155 € ημιδιατροφή 175 € ημιδιατροφή 65 € 53 €
Hotel Du Lac Congress Center

& Spa 5*
 (πόλη Ιωαννίνων)

159 € πρωινό 179 € πρωινό 49 € 56 €

 

4ημέρες – Αναχώρηση : 25/10-28/10
Ξενοδοχεία Early Booking Κανονική Τιμή Παιδί
2-12
Επιβ. Μον.

Dioni Hotel 2*
(κέντρο πόλης)

152 € πρωινό 172 € πρωινό 59 € 53 €

Alexios Hotel 3*
(κέντρο πόλης)

Krikonis Hotel 3*
(1,2χλμ από κέντρο πόλης)

179 € πρωινό 199 € πρωινό 59 € 62 €
199 € ημιδιατροφή 219 € ημιδιατροφή 75 € 69 €
Epirus Palace Hotel Congress & Spa 5*
 (5χλμ από Ιωάννινα)
179 € πρωινό 199 € πρωινό 59 € 62 €
205 € ημιδιατροφή 225 € ημιδιατροφή 75 € 73 €
Hotel Du Lac

Congress Center & Spa 5*
 (πόλη Ιωαννίνων)

209 € πρωινό 229 € πρωινό 59 € 74 €

 

5ημέρες – Αναχώρηση : 24/10-28/10
Ξενοδοχεία Early Booking Κανονική Τιμή Παιδί
2-12
Επιβ. Μον.

Dioni Hotel 2*
(κέντρο πόλης)

185 € πρωινό 205 € πρωινό 69 € 65 €

Alexios Hotel 3*
(κέντρο πόλης)

Krikonis Hotel 3*
(1,2χλμ από κέντρο πόλης)

222 € πρωινό 242 € πρωινό 69 € 78 €
245 € ημιδιατροφή 265 € ημιδιατροφή 85 € 86 €
Epirus Palace Hotel Congress & Spa 5*
 (5χλμ από Ιωάννινα)
222 € πρωινό 242 € πρωινό 69 € 78 €
253 € ημιδιατροφή 273 € ημιδιατροφή 85 € 88 €
Hotel Du Lac

Congress Center & Spa 5*
 (πόλη Ιωαννίνων)

259 € πρωινό 279 € πρωινό 69 € 90 €

 

Σημειώσεις

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα την επιλογή σας
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια tour operator

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα

Gallery: