Ιτέα - Άμφισσα

Διάρκεια:

3 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

29 Φεβρουαρίου

Πρόγραμμα ημερών

Γλυκύτητα της παλαιάς Ελλάδας

ΑΡΑΧΩΒΑ – ΚΡΥΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ – ΣΤΥΛΙΔΑ « ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ »

1 η μέρα : ΚΑΒΑΛΑ – ΑΜΦΙΣΑ – ITEA

Αναχώρηση στις 04:30 από τον Δημοτικό Κήπο Μέσω Λάρισας, Λαμίας, φθάνουμε στην Ιτέα όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Άμφισσα, για να περπατήσουμε την άγνωστη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα πόλη που παρά το μικρό της μέγεθος κρύβει πολλούς μεγάλους θησαυρούς. Σημείο αναφοράς σε κάθε περίπατο η όμορφη πλατεία Κεχαγιά όπου θα πιούμε τον καφέ μας στο ιστορικό καφενείο « Πανελλήνιον», ενώ θα θαυμάσουμε την σπουδαία αρχιτεκτονική της πόλης, η οποία αποτελεί μόνη της ένα σημαντικό αξιοθέατο. Θα συνεχίσουμε τον περίπατο μας στη φημισμένη «Χάρμαινα». ( είναι η συνοικία της Άμφισσας στην οποία ήταν συγκεντρωμένα όλα τα εργαστήρια που ασχολούνταν με την κατεργασία του δέρματος Ταμπάκικα ή Ταμπακαριά). Ενώ το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη πομπή των στοιχειών με πίπιζες και νταούλια. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2 η μέρα : ΙΤΕΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ – ΑΜΦΙΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη γνωστή κυρίως για τον κοσμοπολίτικο αέρα της, Αράχωβα που είναι πολύ περισσότερα από τον τίτλο «Μύκονος του χειμώνα». Η Αράχωβα είναι αναμφίβολα η αρχόντισσα του Παρνασσού. Χτισμένη αμφιθεατρικά διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της. Σήμα κατατεθέν της παράδοσης αποτελούν τα πανέμορφα πλακόστρωτα καλντερίμια της, τα οποία θα περπατήσουμε και θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζοντας το πρόγραμμα της μέρας μας φτάνουμε στην Κρύα Λιβαδειάς. Ένα παραμυθένιο τοπίο με καταρράκτες και αιωνόβιους πλατάνους. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες με εξαιρετικές γεύσεις. Επιστρέφουμε στην Ιτέα. Ξεκούραση. Το απόγευμα στην Άμφισσα θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση του καρναβαλιού ΣΑΛΩΝΙΤΙΚΟ ΚΟΜΙΤΑΤΟ, και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3 η μέρα : ΙΤΕΑ – ΣΤΥΛΙΔΑ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Στυλίδα, το επίνειο της Λαμίας. Στο πάρκο του λαού διοργανώνονται τα Κούλουμα, με παραδοσιακή κουζίνα και πολύ χορό. Χρόνος ελεύθερος για να ζήσουμε το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με τις απαραίτητες στάσεις επιστρέφουμε στην πόλη μας το βράδυ.

Πίνακας ξενοδοχείων

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧ.

Ημέρες

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΤΙΜΗ

Επιβ.

Μονόκλινου

ΠΑΙΔΙ έως

12 ετών

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ιτέα – Άμφισσα

29/2

3

ΓΑΛΗΝΗ 3* 

155

45

105

ΠΡΩΙΝΟ

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Την διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα. Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρο διαμονής

Gallery: