Καλαμπάκα

Διάρκεια:

3 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

29 Φεβρουαρίου

Πρόγραμμα ημερών

Ελάτη – Περτούλι – Τύρναβος

1 η μέρα : ΚΑΒΑΛΑ – ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Αναχώρηση στις 04:30 από τον Δημοτικό Κήπο. Άφιξη στο γραφικό Περτούλι, μια πανέμορφη περιοχή της Ανατολικής Πίνδου, χτισμένη σε υψόμετρο 1200 μέτρων, εδώ θα χαρούμε τις φυσικές ομορφιές και συνεχίζουμε για την Ελάτη, γραφικό χωριό και γνωστό κοσμοπολίτικο θέρετρο σε υψόμετρο 950 μέτρων. Το όνομά της το οφείλει στα πολλά έλατα της περιοχής. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα. Κατεβαίνοντας θα πιούμε τον καφέ μας στην όμορφη πόλη των Τρικάλων, και συνεχίζουμε για Καλαμπάκα, πόλη χτισμένη στις ρίζες του βράχου των Μετεώρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη. Διαν/ση.

2 η μέρα : ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Πρωινό και επίσκεψη στον Ιερό βράχο των Μετεώρων. Θα δούμε τη Μονή Βαρλαάμ και το Μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου. Αναχώρηση για τη Λίμνη του Νικόλαου Πλαστήρα που βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας. Μια πανέμορφη λίμνη αγκαλιασμένη από τα καταπράσινα βουνά που καθρεφτίζονται στα νερά της και τους αρκετούς χείμαρρους με τα κρυστάλλινα νερά που καταλήγουν σ’ αυτήν. Συνεχίζουμε, πίνοντας τον καφέ μας στο Αγνάντι και το μεσημέρι γεύμα εξ’ ιδίων με ψάρι στα κάρβουνα στην πλαζ Λαμπερού, που βρίσκεται δίπλα στη Λίμνη. Το απόγευμα θα πιούμε τον καφέ μας στην πλατεία της Καρδίτσας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

3 η μέρα : ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΤYΡΝΑΒΟΣ (ΜΠΟΥΡΑΝΙ) – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τον Τύρναβο, να παρακολουθήσουμε το έθιμο του «Μπουρανίου» που λαμβάνει χώρα την Καθαρά Δευτέρα. Συνεχίζοντας την επιστροφή μας με στάση για καφέ καθοδόν , επιστρέφουμε στη Καβάλα.

Πίνακας ξενοδοχείων

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧ.

Ημέρες

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΤΙΜΗ

Επιβ.

Μονόκλινου

ΠΑΙΔΙ έως

12 ετών

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καλαμπάκα 

Μπουρανί Τυρνάβου

29/2

3

FAMISSI EDEN 4*

139

40

95

ΠΡΩΙΝΟ

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
  • πρωινά.
  • Περιηγήσεις του προγράμματος.
  • Αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης και ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Τα επιπλέον γεύματα, εισόδους μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις. Φόρος διαμονής.

Gallery: