Καστοριά-Κτήμα Άλφα-Νυμφαίο-Πρέσπες

Διάρκεια:

3 Ημέρες

Πρόγραμμα ημερών

1η ημέρα: Καβάλα – Έδεσσα – Κτήμα Άλφα – Νυμφαίο – Καστοριά

Αναχώρηση από το Κήπο της Δημαρχίας στις 07:00 π.μ. Μέσω Θεσ/νίκης–Έδεσσας φτάνουμε στην πόλη της Έδεσσας και στάση για καφέ. Φεύγουμε από την όμορφη Έδεσσα και συνεχίζουμε για το Αμύνταιο Φλώρινας. Εκεί θα επισκεφθούμε το Κτήμα Άλφα, ιδιόκτητο αμπελώνα 1200 στρεμμάτων  για να γνωρίσουμε τα βραβευμένα του κρασιά. Ιδρύθηκε το 1997 από τον έμπειρο αμπελουργό Μάκη Μαυρίδη και τον χημικό-οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη και παρουσιάζει πολλές και βραβευμένες ποικιλίες κρασιών. Συνεχίζοντας φτάνουμε στον Νυμφαίο. Ένας παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός που κράτησε ανέγγιχτο το χρώμα και την αρχιτεκτονική της δυτικής Μακεδονίας , Λιθόστρωτα καλντερίμια και παλιά αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος για καφέ ή φαγητό. Παίρνουμε τον δρόμο για την Καστοριά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην όμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Καστοριά – Πρέσπες

Πρωινό και ξεκινάμε για τις γραφικές Πρέσπες. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στη περιοχή των λιμνών , όπου μια στενή λωρίδα γης, χωρίζει τη Μικρή από τη Μεγάλη Πρέσπα. Ολόκληρη η περιοχή έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός και θεωρείται από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης . Εκεί θα δούμε την παραλία της Μεγάλης Πρέσπας, τα χωριά Ψαράδες και Αγ. Γερμανός και θα προσκυνήσουμε στον Άγ. Αχίλλειο. Γεύμα ατομικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο στη πόλη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Καστοριά – Παναγία Σουμελά – Καβάλα

Πρωινό και ημέρα μας ξεκινάει με την περιήγηση στην πόλη της Καστοριάς με τα χαρακτηριστικά αρχοντικά και τις Βυζαντινές εκκλησίες. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή της Παναγίας της Μαυρώτισσας όπου βρίσκεται στη παραλία της λίμνης στην Καστοριά. Η εκκλησία αυτή αρχικά ονομάστηκε Παναγία Μεσονησιώτισσα, γιατί βρίσκεται απέναντι από το χωρίο Μαυροχώρι. Αφού τελειώσουμε με την επίσκεψη μας θα πάρουμε τον δρόμο για την Παναγία Σουμελά στο Όρος Βέρμιο για προσκύνημα. Η Εικόνα της Παναγίας κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Επιστροφή στην Καβάλα το βράδυ.

Αριθμός ΜΗΤΕ:  01-03-Ε60-00-00090-01

Σημειώσεις

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας. Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Καστοριά με πρωινό. Ξεναγήσεις–περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής. Φ.Π.Α. της εκδρομής.

Δεν περιλαμβάνονται: Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων. Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο (1,5€ ανά δωμάτιο).

Gallery: