Κεφαλονιά 4 ημέρες με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα ημερών

1η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΑΣΤΑΚΟΣ – ΣΑΜΗ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε στον Αστακό και επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Κεφαλονιά. Αποβίβαση στη Σάμη και μετά από μια φανταστική διαδρομή, άφιξη στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και ξεκούραση. Αργότερα θα πραγματοποιήσουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη του Αργοστολίου και θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ. Σάββατο Γύρος Νησιού (140χλμ.)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας με πρώτη στάση στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, του 12ου αιώνα, που υπήρξε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς μέχρι το 1757. Χρόνος για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα και να αποθανατίσουμε το τοπίο. Στη συνέχεια, μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από τον Αίνο, βουνό με πλούσια μαύρη πεύκη, φτάνουμε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού. Το λείψανό του φυλάσσεται στο μοναστήρι σε ασημένια λάρνακα. Επόμενος σταθμός μας το σπήλαιο Δρογγαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζεται η δημιουργία του. Η αίθουσα, στολισμένη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη με ειδική εξέδρα για συναυλίες. Τα αξιοθέατα, όμως, του νησιού συνεχίζονται. Επόμενος σταθμός μας το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας, αποτελεί ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλονιάς. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη γραφική Σάμη, όπου θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία και για όσους το επιθυμούν θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΛΗΞΟΥΡΙ – ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Πρωινό και στη συνέχεια επιβίβαση προαιρετικά στο καραβάκι, που λειτουργεί συνεχώς ως συγκοινωνία και συνδέει το Αργοστόλι με το Ληξούρι. Φτάνουμε στο γραφικό Ληξούρι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, όπου θα έχουμε χρόνο για να τη γνωρίσουμε και να απολαύσουμε έναν καφέ στην τεράστια πλατεία της. Επιστροφή με το καραβάκι στο Αργοστόλι και αφού επισκεφθούμε τις Καταβόθρες (σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο), θα κατευθυνθούμε για το Πασχαλινό μας γεύμα, προαιρετικά, για όσους το επιθυμούν. Ξεκούραση και το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στην πανέμορφη πλατεία του Αργοστολίου που θα ολοκληρώσει την ημέρα μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΛΕΥΚΑΔΑ – επιστροφή

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε την δυτική πλευρά του νησιού. θα συναντήσουμε την ξακουστή παραλία του Μύρτου, που θα μας συγκλονίσει με την απαράμιλλη ομορφιά της, ενώ λίγο πιο κάτω θα θαυμάσουμε τη χερσόνησο της Άσσου με τα παραδοσιακά σπιτάκια, μια εικόνα που σαγηνεύει. Θα καταλήξουμε στο γραφικό Φισκάρδο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και βόλτα. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό τη Βασιλική. Αποβίβαση και αναχώρηση για τη Λευκάδα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας.

Πίνακας ξενοδοχείων

Αναχώρηση  Ημέρες  Διαμονή Τιμή Τιμή 3ου ατόμου  Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο  Διατροφή Εορταστικά  Θέα θάλασσα

3/5

4

MIRAMARE 2*

259€ 249€ +115€ 169€ Πρωινό +60€ τα 2 εορταστικά +20€
MIRABEL 3* 269€ 259€ 169€

Σημειώσεις

Περιλαμβάνει:Τις μεταφορές µε πούλμαν. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Συνοδό. Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

Gallery: