Κέρκυρα

Διάρκεια:

3 Ημέρες

Πρόγραμμα ημερών

1η ημέρα ΚΑΒΑΛΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στον Δημοτικό Κήπο νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το Νησί των Φαιάκων .Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και απόπλους για την Κέρκυρα, άφιξη και σύντομη γνωριμία με την πόλη. Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΑΧΙΛΛΕΙΟ – ΜΟΝ ΡΕΠΟ – ΚΑΝΟΝΙ- ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Πρωινό και επίσκεψη στο Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ (Σίσσι), με το διάσημο γλυπτό «Αχιλλέας Θνήσκων» και τα υπέροχα έργα τέχνης, όπως τοιχογραφίες και πίνακες. Η περιοχή του Πέλεκα φημίζεται για τη θέα του ηλιοβασιλέματος που προσφέρει. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Κανόνι. Ίσως το πιο φημισμένο της αξιοθέατο είναι το νησάκι μπροστά στο Κανόνι, που συνδέεται με αυτό μέσω μιας μικρής λωρίδας στεριάς, πάνω στο οποίο βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών και το ξακουστό Ποντικονήσι. Πάνω στο μικρό αυτό νησάκι βρίσκεται μια μικρή εκκλησία του Παντοκράτορα του 11ου ή 12ου αιώνα. Στην Παλαιόπολη της Κέρκυρας βρίσκεται το καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό, το οποίο απλώνεται σε 258 στρέμματα πυκνής βλάστησης και πανέμορφων κήπων, τους οποίους στολίζουν διάσπαρτα θραύσματα της αρχαίας μνήμης. Στο κτήμα του Μον Ρεπό, το οποίο απέχει μόλις 3 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας, και το οποίο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του λόφου της Αναλήψεωωως, έχτισε τη θερινή του έπαυλη το 1831 ο Άγγλος Αρμοστής των Ιονίων Νήσων Φρέντερικ Άνταμ (Frederic Adam) για χάρη της αγαπημένης του γυναίκας της Κερκυραίας Νίνας Παλατιανού, σε σχέδια του Άγγλου αρχιτέκτονα Γουάιτμορ (Whitmore). Αργότερα καταλήγουμε στο κέντρο της πόλης ,όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζιάκομο), τα καντούνια, το μουσείο Ασιατικής τέχνης, τη στοά Λυστόν και το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Ελεύθερος χρόνος .Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας ,φορτώνουμε τις βαλίτσες μας στο λεωφορείο και αναχώρηση για τον καταγάλανο κόλπο της Παλαιοκαστρίτσας. Η Παλαιοκαστρίτσα είναι ένα παραλιακό χωριό βορειοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας και μόλις νοτίως του Βυζαντινού κάστρου του Αγγελόκαστρου. Μελετητές ισχυρίζονται ότι στην Παλαιοκαστρίτσα ήταν η πρωτεύουσα των Φαιάκων και ότι η Ναυσικά βρήκε τον Οδυσσέα στον κόλπο αυτής (της Παλαιοκαστρίτσας). Όμως δεν έχουν βρεθεί αρχαιολογικά μνημεία στην περιοχή αυτή ώστε να στηριχτεί αυτή η άποψη. Στην περιοχή μπορεί κανείς να επισκεφτεί το μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας, που βρίσκεται στους υπερυψωμένους κήπους στην άκρη του ακρωτηρίου. Η παραλία της Παλαιοκαστρίτσας είναι φημισμένη για τα κρύα νερά της. Αργότερα επιβίβαση στο πλοίο, άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Μέτσοβο , χρόνος ελεύθερος για φαγητό , καφέ ή γεύμα. Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην πόλη μας.

Αριθμός ΜΗΤΕ :01-03-Ε60-00-00090-01

Σημειώσεις

Τιμή συμμετοχής: 119 €

~> 1ο παιδί ( 2 – 12 ετών ) 69 €

~> Επιβάρυνση για μονόκλινο: 48 €

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Hellinis 3*.
  • Πρωινό.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους εκδρομείς και το λεωφορείο.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
  • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημο ξεναγό στη ξενάγηση της πόλης και του «Αχίλλειον».
  • Ασφάλεια tour operator.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά,
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φιλοδωρήματα και φόρος διαμονής την ημέρα το δωμάτιο/ ανά διαμονή  (1,50 €)

Gallery: