Κέρκυρα, Βενετσιάνικο καρναβάλι στο νησί των Φαιάκων

Διάρκεια:

3.4 Ημέρες

Πρόγραμμα ημερών

1η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με στάσεις καθοδόν . Επιβίβαση στο ferry boat με προορισμό την Κέρκυρα και άφιξη νωρίς το μεσημέρι. Αποβίβαση και αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στην πόλη μετά το δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΚΕΡΚΥΡΑ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση της πόλης .Με τη βοήθεια του αρχηγού μας, ακολουθεί η πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη η οποία είναι πραγματικό κόσμημα -δεν είναι τυχαίο ότι έχει ανακηρυχθεί ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο από την UNESCO- εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα δύο επιβλητικά φρούρια που την αγκαλιάζουν. Μια βόλτα στα γραφικά, λιθόστρωτα καντούνια, το νοσταλγικό Καμπιέλο, σίγουρα θα σας μεταφέρει κάπου στην Ιταλία και θα ξυπνήσει τα πιο ρομαντικά σας συναισθήματα. Συνεχίζουμε  με το Δημαρχείο ,το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo , το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και θα καταλήξουμε στην μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά σημεία της Κέρκυρας . Αργότερα θα επισκεφθούμε το Αχίλλειο, μία από τις γνωστές βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.

3η ημέρα ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ- ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Λιστόν, το οποίο αποτελεί το πιο κοσμικό σημείο της Κέρκυρας όπου και θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση και τους καρναβαλικούς χορούς,  που ξεκινούν με  το Λύκειο Ελληνίδων.  Όλο χάρη και όλο νάζι, οι Κυρίες των τιμών συνοδευόμενες από τους κόντηδες, τους αυλικούς του παλατιού και τους περίοικους θα κάνουν την πρώτη τους πασαρέλα στο κέντρο της πόλης, ενώ θα κλέψουν τις εντυπώσεις με τους ιπποτικούς χορούς στους ρυθμούς του 18ου αιώνα . Τις  σχολές χορού με υπέροχα σόου, ιδιαίτερες χορογραφίες και μουσικοχορευτικά προγράμματα.  Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την καύση του Σιορ Καρνάβαλου που ενώπιον συμβολαιογράφου και μαρτύρων θα υπαγορεύσει τη δημόσια διαθήκη του και μετά οι Κερκυραίοι θα τον κάψουν. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο. Για το βράδυ ο αρχηγός σας θα σας προτείνει διασκέδαση σε τοπικά πάρτυ που διοργανώνονται στην πόλη ή σΕ κάποιες από τις γραφικές ταβέρνες με μουσική. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να «χαθείτε» στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και να ξεσαλώσετε στους ρυθμούς του καρναβαλιού  Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΚΕΡΚΥΡΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για προσκύνημα στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα και στη συνέχεια για το λιμάνι. Επιβίβαση στο Φ/Β  και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Από εκεί συνεχίζουμε για Γιάννενα όπου και θα κάνουμε στάση για τα κούλουμα με φαγητό το μεσημέρι(εξ ιδίων).Άφιξη το βράδυ.

Πίνακας ξενοδοχείων

3ημ. Αναχώρηση : 29/02-02/03
Μεταφορά από τον Βόλο , Λάρισα, Κατερίνη , Καβάλα 10 € ανά άτομο, ανά διαδρομή
Ξενοδοχεία Early Booking Παιδί
2-12
Επιβ. Μον. Παρατηρήσεις
Hotel Ionian Park 4* 109 €           με πρωινό 59 € 40  Αναχώρηση νωρίς το πρωί
119 €           με ημιδιατροφή 59 € 42

 

4ημ. Αναχώρηση : 28/02-02/03
Μεταφορά από τον Βόλο , Λάρισα, Κατερίνη , Καβάλα 10 € ανά άτομο, ανά διαδρομή
Ξενοδοχεία Early Booking Παιδί
2-12
Επιβ. Μον. Παρατηρήσεις
Hotel Ionian Park 4* 135 €           με πρωινό 69 € 45 €  Αναχώρηση νωρίς το πρωί
149 €           με ημιδιατροφή 69 € 47 €

Σημειώσεις

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο.
  • Εισιτήρια Φ/Β για άτομα και πούλμαν Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα.
  • Δύο ή Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο IONIAN PARK 4*  στα Γουβιά.
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Έμπειρο Αρχηγό του γραφείου συνοδό.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόρος διαμονής

Gallery: