Κέρκυρα

Διάρκεια:

4 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

30/4

Πρόγραμμα ημερών

1η ηµέρα: ΚΑΒΑΛΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ Μ. Παρασκευή.

Συγκέντρωση και αναχώρηση. Άφιξη στην Ηγουµενίτσα και απόπλους για το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο µε νηστίσιµα εδέσµατα και στη συνέχεια παρακολούθηση στην πλατεία Σπιανάδα τη συνάντηση όλων των Επιταφίων της πόλης που συνοδεύονται απο µπάντες και χορωδίες. ∆ιαν/ση.

2η ηµέρα: ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ) – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ – Μ. Σάββατο.

Πρωινό και παρακολούθηση της Πρώτης Ανάστασης στην Πλατεία Σπιανάδα. Θα δούµε την Λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνα και θα παρακολουθήσουµε το γνωστό έθιµο του νησιού µε τη ρίψη των σταµνών (µπότιδων) από τα µπαλκόνια. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ στα γραφικά καντούνια της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Παλαιοκαστρίτσα, την πιο φηµισµένη για την οµορφιά της περιοχή, όπου θα δούµε το µοναστήρι της Παναγίας (13ου αιώνα) χτισµένο σ΄ έναν απότοµο βράχο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ παρακολούθηση της πιο γνωστής Ανάστασης στην Ελλάδα στην πλατεία Σπιανάδα. Στη συνέχεια µας περιµένει στο ξενοδοχείο το Αναστάσιµο δείπνο µε την µαγειρίτσα. ∆ιαν/ση.

3η ηµέρα: ΚΑΝΟΝΙ – ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ – ΜΟΝ ΡΕΠΟ – ΑΧΙΛΛΕΙΟ. Κυριακή του ΠΑΣΧΑ.

Πρωινό και αναχώρηση για το Κανόνι, ωραία τοποθεσία κοντά στη πόλη µε µαγευτική θέα στα δύο γραφικά νησάκια τη Μονή των Βλαχερνών, νησάκι που µια στενή λωρίδα γης το συνδέει µε τη στεριά και το Ποντικονήσι. Επίσκεψη και περίπατος στους κήπους του ανακτόρου Μον Ρεπό. Στη συνέχεια ξενάγηση µε επίσηµο ξεναγό στο Αχίλλειο, το µεγαλόπρεπο ανάκτορο της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Σίσσυ, αφιερωµένο στον αγαπηµένο της ήρωα Αχιλλέα. Περιήγηση στο παλάτι και στους κήπους µε
την θαυµάσια θέα. Το µεσηµέρι στο ξενοδοχείο µας περιµένει το Πασχαλινό γεύµα. Το απόγευµα επίσκεψη στην πόλη της Κέρκυρας για να περπατήσουµε στα γραφικά καντούνια της και να προσκυνήσετε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. ∆ιαν/ση.

4η ηµέρα: ΜΕΣΟΓΓΗ – ΜΩΡΑΪΤΙΚΑ – ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – EΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την νοτιοανατολική πλευρά του νησιού όπου θα δούµε τα παραδοσιακά χωριά Μωραΐτικα και Μεσογγή. Φτάνουµε µέχρι την πρωτεύουσα του νότου τη Λευκίµµη. Επιβίβαση στο πλοίο, άφιξη στην Ηγουµενίτσα. Συνεχίζουµε για τα πανέµορφα Γιάννενα. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη, και µε τις απαραίτητες στάσεις φθάνουµε το βράδυ.

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
-Τις µεταφορές µε πούλµαν.
-Τα εισιτήρια των πλοίων.
-Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία: ILIADA BEACH 3*, Γουβιά / MESSONGHI BEACH 3* sup Μωραϊτικα, / MAGNA GRAECIA 4*, Δασιά
-Διατροφή ανάλογα με την επιλογή του ξενοδοχείου: πρωινό + 40€ τα δύο εορταστικά ή ALL INCLUSIVE ( εορταστικά ) ή ημιδιατροφή + εορταστικά ( το Αναστάσιμο Δείπνο με μαγειρίτσα και το Πασχαλινό Γεύμα).
-Τις περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
-Συνοδό.
– Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρο διαµονής.

Gallery: