Λαμία - Καρπενήσι - Βόλος

Διάρκεια:

3.4 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

3 ημέρες ~> 24/12, 27/12, 31/12, 04/01 4 ημέρες ~> 23/12, 24/12, 26/12, 30/12, 03/01  

Πρόγραμμα ημερών

Μονή Προυσού – ∆ελφοί – Αράχωβα

1η µέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – YΠΑΤΗ – ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ

Αναχώρηση από τoν Δημοτικό Κήπο στις 05.00 µε στάσεις καθόδόν συνεχίζουµε για Λαµία και καταλήγουµε στο χωριό Υπάτη για ένα παραδοσιακό καφεδάκι στην γραφική πλατεία του χωριού. Επόµενος σταθµός το ανδρικό µοναστήρι του Οσίου Αγάθωνα µε πολλά κειµήλια και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Συνεχίζοντας φτάνουµε στη Λαµία όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

2η µέρα: ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για µια µοναδική εκδροµή. Αφήνουµε το νοµό Φθιώτιδας και περνάµε στο νοµό Ευρυτανίας. Ο δρόµος µε το καταπράσινο φυσικό τοπίο µας οδηγεί στην πρωτεύουσα, το Καρπενήσι, χτισµένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε ύψος 1000µ. Μια πόλη πνιγµένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές. Στάση για καφέ και συνεχίζουµε για το Μοναστήρι της Παναγιάς Προυσιώτισσας, χτισµένο σε απότοµο βράχο. Εκεί υπάρχει ένα µικρό µουσείο µε προσωπικά αντικείµενα του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Γεύµα καθοδόν εξ’ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση. ∆ιανυκτέρευση

3η µέρα: ΛΑΜΙΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ∆ΕΛΦΟΥΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το νοµό Φωκίδος µε στάση στους ∆ελφούς τον Οµφαλό της γης, για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο, τόπος γνωστός από το 1400 π.χ. µε µεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Αναχώρηση για Αράχωβα, χτισµένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δροµάκια και υπέροχη θέα στον κάµπο. Θα µας δοθεί η ευκαιρία να δούµε τα υπέροχα χρωµατιστά υφαντά της και θα πιούµε το καφεδάκι µας στα καφενεία της πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

4η µέρα: ΛΑΜΙΑ – ΒΟΛΟΣ- ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό. Μια τελευταία βόλτα στην όµορφη πόλη της Λαµίας και αναχωρούµε για τον Βόλο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στα παραδοσιακά τσιπουράδικα της πόλης. Παίρνουµε το δρόµο της επιστροφής. Με διάφορες στάσεις φτάνουµε το βράδυ στην Καβάλα.

Πίνακας ξενοδοχείων

4 ημέρες

23/12, 24/12, 26/12, 30/12, 3/1

ΕΛΕΝΑ 3*, Λαμία

ΠΡΩΙΝΟ

169

99

+55

Εορταστικό Δείπνο

+30€

3 ημέρες

24/12, 27/12, 31/12, 4/1

ΠΡΩΙΝΟ

129

85

+35

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας.

-Την διαµονή σε επιλεγµένο ξενοδοχείο.

-∆ιατροφή.

-Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα.

-Αρχηγό-συνοδό του γραφείου µας.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

-ΦΠΑ

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Γεύµατα, ποτά, φιλοδωρήµατα.

-Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.

-Φόρος διαµονής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: στην 3ήµερη εκδροµή δεν πραγµατοποιείται η επίσκεψη στον Βόλο. Την τελευταία µέρα επισκεπτόµαστε την Αράχωβα και τους ∆ελφούς

Gallery: