Λαμία - Καρπενήσι

Διάρκεια:

3 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

29 Φεβρουαρίου

Πρόγραμμα ημερών

Παναγία Προυσιώτισσα – Λουτρά Υπάτης – Μ. Αγάθωνος – Τύρναβος

1η μέρα : ΚΑΒΑΛΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ – ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ – ΛΑΜΙΑ

Αναχώρηση στις 04:30 από τον Δημοτικό Κήπο. Μέσω Λάρισας (στάση για καφέ), Λαμίας, φτάνουμε στα Λουτρά Υπάτης, για ένα παραδοσιακό καφεδάκι, στην γραφική πλατεία του χωριού. Επόμενος σταθμός το ανδρικό μοναστήρι του Όσιου Αγάθωνα, με πολλά κειμήλια και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Συνεχίζουμε για Λαμία όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το όμορφο Καρπενήσι. Στάση για καφέ και γνωριμία με την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Στην συνέχεια μετάβαση στην Μονή Προυσιώτισσα, χτισμένη σε απότομο βράχο που έχτισαν το 829 μ.χ. οι μοναχοί Διονύσιος και Τιμόθεος και οι οποίοι έφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα της Μικράς Ασίας, που σώθηκε από θαύμα στην περίοδο των εικονομαχιών. Γεύμα καθοδόν εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3 η μέρα : ΛΑΜΙΑ –ΤΥΡΝΑΒΟΣ (ΜΠΟΥΡΑΝΙ) – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Τύρναβο. Άφιξη και παρακολούθηση των ξέφρενων καρναβαλικών εκδηλώσεων του παραδοσιακού «Μπουρανίου». Γεύμα εξ ιδίων και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ φτάνουμε στη Καβάλα.

Πίνακας ξενοδοχείων

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧ.

Ημέρες

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΤΙΜΗ

Επιβ.

Μονόκλινου

ΠΑΙΔΙ έως

12 ετών

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λαμία – Καρπενήσι

29/2

3

HOTEL ELENA 3*

HOTEL ΦΘΙΑ 3*

129

139

35

40

90

95

 ΠΡΩΙΝΟ

ΠΡΩΙΝΟ

 

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Την διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα. Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής .

Gallery: