Λαμία-Υπάτη-Καρπενήσι-Δελφοί-Αράχωβα

Διάρκεια:

3.4 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

1/5 για 3 ημέρες και 30/4, 1/5  για 4 ημέρες

Πρόγραμμα ημερών

1η ηµέρα: ΚΑΒΑΛΑ– ΥΠΑΤΗ- Μ. ΑΓΑΘΩΝΟΣ – ΛΑΜΙΑ Μ. Παρασκευή

Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Στάση για καφέ και συνεχίζοντας για Λαµία καταλήγουµε στο χωριό Υπάτη για ένα παραδοσιακό καφεδάκι στην γραφική πλατεία του χωριού. Επόµενος σταθµός το ανδρικό µοναστήρι του Οσίου Αγάθωνα µε πολλά κειµήλια και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Συνεχίζοντας φτάνουµε στη Λαµία όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση.Το βράδυ θα παρακολουθήσουµε τον επιτάφιο της πόλης. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ (250 χλµ.)
Μ. Σάββατο

Πρωινό και αναχώρηση για µια µοναδική εκδροµή. Αφήνουµε το νοµό Φθιώτιδας και περνάµε στο νοµό Ευρυτανίας. Ο δρόµος µε το καταπράσινο φυσικό τοπίο µας οδηγεί στην πρωτεύουσα, το Καρπενήσι, χτισµένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε ύψος 1000µ. Μια πόλη πνιγµένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές. Στάση για καφέ, και σύντοµη γνωριµία µε την πόλη, και συνεχίζουµε για το Μοναστήρι της Παναγιάς Προυσιώτισσας, χτισµένο σε απότοµο βράχο. Εκεί υπάρχει ένα µικρό µουσείο µε προσωπικά αντικείµενα του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Γεύµα καθοδόν εξ’ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουµε τη λειτουργία της Ανάστασης και θα γευτούµε το Αναστάσιµο δείπνο µε µαγειρίτσα. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: ΛΑΜΙΑ (50 χλµ.) Κυριακή του Πάσχα.

Πρωινό. Σήµερα θα αφιερώσουµε αρκετό χρόνο για να γνωρίσουµε τη Λαµία. Επίσκεψη στο σηµαντικότερο µνηµείο της πόλης, το κάστρο της, ο αµεσότερος µάρτυρας της Ιστορίας της. Θα χαλαρώσουµε πίνοντας τον καφέ µας στον Άγιο Λουκά, το µπαλκόνι της Λαµίας. Το µεσηµέρι θα απολαύσουµε τον πασχαλινό οβελία. Ξεκούραση και το βράδυ προαιρετικό γλέντι. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΛΑΜΙΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ∆ΕΛΦΟΙ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Αράχωβα. Χτισµένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δροµάκια και υπέροχη θέα στον κάµπο. Θα µας δοθεί η ευκαιρία να δούµε τα υπέροχα χρωµατιστά υφαντά της και θα πιούµε το καφεδάκι µας στα καφενεία της πλατείας. Θα συνεχίσουµε το ταξίδι µας στο νοµό Φωκίδος µε στάση στους ∆ελφούς τον Οµφαλό της γης, για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο, τόπος γνωστός από το 1400 π.χ. µε µεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Γεύµα καθ’οδόν εξ ιδίων και παίρνουµε το δρόµο της επιστροφής. Με διάφορες στάσεις για καφέ φτάνουµε το βραδάκι στη πόλη μας.

Σηµείωση: Το 3ήµερο πρόγραµµα πραγµατοποιείται µε αναχώρηση το Μ. Σάββατο και πηγαίνει κατευθείαν στο Καρπενήσι και Παναγιά Προυσό. Το υπόλοιπο πρόγραµµα παραµένει το ίδιο µε το 4ηµερο.

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
-Τις µεταφορές µε πούλµαν.
-Τη διαµονή στο ξενοδοχείο ELENA 3*, Λαμία.
-∆ιατροφή ανάλογα με τις επιλογές ξενοδοχείων: πρωινό + 40€ τα δύο εορταστικά ( το Αναστάσιμο Δείπνο με μαγειρίτσα και το Πασχαλινό Γεύμα).
-Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
-Συνοδό.
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
-ΦΠΑ.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως
προαιρετικό. Φόρος διαµονής.

Gallery: