Μεσολόγγι - Ναύπακτος - Γαλαξίδι - Αλευρομουτζουρώματα

Διάρκεια:

3 Ημέρες

Πρόγραμμα ημερών

1η ημέρα: Αμφιλοχία – Μεσολόγγι

Αναχώρηση και μέσω της Εγνατίας και Ιωνίας οδού κατευθυνόμαστε προς το Μεσολόγγι , με μια στάση στην υπέροχη και γραφική Αμφιλοχία στις όχθες του Αμβρακικού Άφιξη και μια πρώτη γνωριμία με την ιερή πόλη του Μεσολογγίου . Θα κάνουμε την ξενάγηση μας , προσκύνημα στον κήπο των Ηρώων όπου θα  συγκλονιστούμε από την σημασία της ηρωικής αυτής πόλης στην ύπαρξη του Ελληνικού κράτους! Μετά την ξενάγηση ταχτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος  . Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Μεσολόγγι – Ναύπακτο

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για μια επίσκεψη στην όμορφη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου , προστατευόμενη από την Natura για την μοναδική της πανίδα και θα συνεχίσουμε για την γραφική Ναύπακτο. Άφιξη και ξενάγηση στο λιμάνι , ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μεσολόγγι . Προαιρετική διασκέδαση σε καββαλίστικους ρυθμούς  Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Μεσολόγγι – Γαλαξίδι Αλευρομουτζουρώματα 

Αποχαιρετούμε το Μεσολόγγι και κατευθυνόμαστε προς το Γαλαξίδι . Σήμερα θα διασκεδάσουμε με μπόλικο αλεύρι, φούμο, ό,τι άλλο παρόμοιο μπορείτε να σκεφτείτε και… πυρ! Ο «αλευροπόλεμος», τα αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι ξεκινούν το απομεσήμερο της Καθαράς Δευτέρας και είναι η κορύφωση των εορτών της Αποκριάς. Μικροί και μεγάλοι, νέοι και… μεγαλύτεροι, καλυμμένοι με τις ολόσωμες φόρμες, μάσκες, μαντήλια, καπέλα και τα σακιά με τα «πολεμοφόδια» στα χέρια κατεβαίνουν τα στενά δρομάκια του Γαλαξιδίου, πετώντας ο ένας στον άλλο  αλεύρι και χαρτοπόλεμο, μέχρι να γίνουν όλοι και όλα πολύχρωμοι! Δεν υπάρχουν γνωστοί και άγνωστοι εδώ, στα αλευρομουτζουρώματα είναι όλοι μια παρέα! Προορισμός το λιμάνι, όπου η «μάχη» κορυφώνεται μέχρι το βράδυ, που οι κατάκοποι «πολεμιστές» μετακινούνται προς τα αυτοσχέδια γλέντια στις πλατείες και τα στενά. Η μουσική στα αλευρομουτζουρώματα βέβαια δεν σταματάει λεπτό κι εκτός από τα γνωστά καρναβαλικά, εδώ κυρίαρχο ρόλο έχουν οι κουδούνες, καραμούζες και νταούλια συνοδεύουν το κομβόι, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες, θα δείτε και ξεχαρβαλωμένα, βαμμένα αυτοκίνητα, τα «άρματα», που τους μεταφέρουν! Τα αλευρομουτζουρώματα δεν σταματούν αν δεν βαφτεί το λιμάνι, ακόμα και η θάλασσα δηλαδή, πολύχρωμο, όπως και όλοι όσοι βρίσκονται εδώ. Αργά το απόγευμα αναχώρηση μέσω Λαμίας για επιστροφή.

Πίνακας ξενοδοχείων

3η ημέρες – Αναχώρηση : 29/02-02/03
Ξενοδοχεία Διατροφή Κανονική Τιμή Παιδική Τιμή Επιβάρυνση μονόκλινου
Hotel Liberty 3* – (Κεντρικό) Πρωινό 85 65 20€

Σημειώσεις

Περιλαμβάνεται:

  • Μεταφορές με σύγχρονα λεωφορεία με έμπειρο επαγγελματία  οδηγό.
  • Διαμονή με πρωινό σε κεντρικό ξενοδοχείο.
  • Όλες οι περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός γνώστης των προορισμών.
  • Φπα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Εισόδους σε μουσεία και επισκέψιμους χώρους.
  • Φόρος διαμονής.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Gallery: