Μεσολόγγι, Ορεινή Ναυπακτία 3 & 4 ημέρες με αναχώρηση από Καβάλα

Πρόγραμμα ημερών

1η ημέρα: ΑΡΤΑ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Άρτα, όπου θα δούμε το περίφημο γιοφύρι της. Επόμενος σταθμός μας η Αμφιλοχία, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ στην όμορφη παραλία της. Θα καταλήξουμε στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ περιήγηση πόλης – ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ(ΑΝΩ και ΚΑΤΩ ΧΩΡΑ – ΕΛΑΤΟΥ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ)

Πρωινό και γνωριμία με τη Ναύπακτο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, τον πύργο Μπότσαρη, το κυκλικό λιμανάκι και τον ανδριάντα του πυρπολητή Ανεμογιάννη. Αναχώρηση για την ορεινή Ναυπακτία, το ανατολικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας. Βορείως της Ναύπακτου και ανάμεσα στη λίμνη Τριχωνίδα βρίσκονται τα υπέροχα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας, διεσπαρμένα σε κατάφυτους ορεινούς όγκους. Με ορμητήριο την Άνω και Κάτω Χώρα (χωριά με παραδοσιακό χρώμα), φτάνουμε στην Ελατού, χωριό κτισμένο μέσα σε ελατόδασος, και συνεχίζουμε για την Τερψιθέα, χτισμένη αμφιθεατρικά. Γεύμα εξ’ ιδίων. Τοπία εκπληκτικής ομορφιάς. Ατίθασο φυσικό περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (οδοντωτός)

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό το Διακοπτό. Άφιξη στο Αντίρριο όπου θα διασχίσουμε ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα του αιώνα!. Άφιξη στο Διακοπτό και επιβίβαση προαιρετικά στον Οδοντωτό. Η διαδρομή που διανύει είναι 22 χλμ μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού και έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις έξι σπανιότερες διαδρομές με τρένο στον κόσμο! Σε λιγότερο από μια ώρα, εντυπωσιασμένοι από την μαγεία της φύσης θα φτάσουμε στα ιστορικά Καλάβρυτα. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλη. Στη συνέχεια, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και αναχωρούμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, η οποία απέχει μόλις 5χλμ από την πόλη και ιδρύθηκε το 961 μ.Χ. από τον μοναχό Ευγένιο. Ο πολυτιμότερος θησαυρός που βρίσκεται στο μοναστήρι είναι το Λάβαρο της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821. Τέλος επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Βραδινή προαιρετική βόλτα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για την πόλη της Πρέβεζας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ. Αναχώρηση για τα πανέμορφα Γιάννενα, για φαγητό εξ ιδίων. Αναχώρηση και µε τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Σημείωση : Στο 3ημέρο πρόγραμμα παραλείπεται η 3η μέρα

Για τους εκδρομέις που αναχωρούν από Καβάλα και Δράμα η τιμή είναι +15 ευρώ μετ’επιστροφής για την Θεσσαλονίκη .

 

Πίνακας ξενοδοχείων

Αναχώρηση  Ημέρες  Διαμονή Τιμή Επιβ. Μονόκλ.
Παιδί έως 12 ετών
Διατροφή
24/12, 27/12, 31/12, 5/1 3

LIBERTY 3*

129€ +35€ 89€ Πρωινό
23/12, 30/12, 4 189€ +50€ 119€

Σημειώσεις

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
  •  Φ.Π.Α.

 Δεν περιλαμβάνει:

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής.

Gallery: