Ναύπλιο-Πόρτο Χέλι- Ύδρα-Σπέτσες-Μυκήνες-Επίδαυρο

Πρόγραμμα ημερών

Ναύπλιο ,Πόρτο Χέλι ,Ύδρα , Σπέτσες , Μυκήνες , Επίδαυρο, Μονεμβασιά ,Λουτράκι

1η ημέρα: ΜΥΚΗΝΕΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ /ΤΟΛΟ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με την καλύτερη διάθεση. Περνώντας από Τέμπη, Λάρισα, Λαμία, Θήβα, Ισθμό της Κορίνθου και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φτάνουμε στις Μυκήνες. Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες» αποτελούν ένα από τα πιο ξακουστά βασίλεια των αρχαίων χρόνων. Ήταν το βασίλειο του φημισμένου Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου της Τρωικής εκστρατείας, και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις – κράτη της Πελοποννήσου. Τα Μυκηναϊκά τείχη αποτελούνται από τεράστιους ογκόλιθους που προστάτευαν την πόλη από οποιαδήποτε επίθεση και αποτελούν πρότυπο αρχιτεκτονικής ακόμα και σήμερα. Από τις ανασκαφές έχουν έρθει στην επιφάνεια πολλά ευρήματα κατά κύριο λόγο χρυσά (αντιπροσωπευτικό δείγμα το «προσωπείο του Αγαμέμνονα»), τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο του αρχαιολογικού χώρου αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Θα δούμε την επιβλητική πύλη των Λεόντων και τους θολωτούς τάφους των Ατρειδών. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την περιοχή του Ναυπλίου – Τολού. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για περιήγηση στην πανέμορφη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, το σπίτι του, το μνημείο των Βαυαρών, του Κολοκοτρώνη και των Γάλλων φιλελλήνων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Παλαμήδι, το επιβλητικό φρούριο που υψώνεται 216 μέτρα πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, και το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί ανεβαίνοντας με αυτοκίνητο από την ανατολική πλευρά. Οι πιο τολμηροί και ρομαντικοί φτάνουν στην κορυφή από τα 999 σκαλιά. Κατασκευάστηκε την περίοδο 1687-1715 από τους Βενετούς, αφού κατέλαβαν το λόφο στον οποίο βρίσκεται, ύστερα από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς, κατά τον Βενετό-τουρκικό Πόλεμο. Ο σκοπός ήταν να αποτελέσει το κύριο αμυντικό στήριγμα του Ναυπλίου, που ήταν η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Τότε, θεωρήθηκε μνημείο οχυρωματικής τεχνικής και αποτελείται από 8 προμαχώνες, τριγυρισμένους με τείχη. Παρόλο που θεωρήθηκε απόρθητο, κυριεύτηκε σχετικά εύκολα από τους Τούρκους το 1715 στον τελευταίο Βενετό-τουρκικό Πόλεμο. Ένας από τους προμαχώνες του φρουρίου, ο επονομαζόμενος «Μιλτιάδης» που χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή του ήρωα της Επανάστασης Θ. Κολοκοτρώνη πήρε το όνομα Αρβανιτιά. Στο φρούριο υπάρχει και το ιστορικό εκκλησάκι του Αποστόλου Ανδρέα, χτισμένο από την εποχή των Ενετών. Μπορείτε στη συνέχεια με βαρκάκι από το λιμάνι του Ναυπλίου να κάνετε εξ’ ιδίων μια βόλτα στο Μπούρτζι, (νησί – φρούριο στα τουρκο-αραβικά), ένα αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης οχύρωσης της πόλης για πολλούς αιώνες, ή εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μια βόλτα γύρω από την Ακροναυπλία (γνωστή και με την τούρκικη ονομασία της, Ιτς Καλέ = εσωτερικό κάστρο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ (Προαιρετική Εκδρομή )

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για το Πόρτο Χέλι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μας. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή για τα δύο πανέμορφα νησιά του Σαρωνικού. Πρώτος μας σταθμός η κοσμοπολίτικη Ύδρα, το νησί με την τεράστια ναυτική παράδοση και με την άριστα διατηρημένη αρχιτεκτονική του. Θα επισκεφθούμε τα αρχοντικά του Τομπάζη, Κουντουριώτη, Μιαούλη και την μητρόπολη, 17ος αι. με το μαρμάρινο καμπαναριό. Ελεύθερος χρόνος για να γυρίσουμε στα στενά δρομάκια της χώρας. Επόμενος σταθμός μας μία άλλη σημαντική ναυτική δύναμη κατά την διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας του 1821, οι Σπέτσες. Θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο της Μπουμπουλίνας, του πρώτου κυβερνήτη του νησιού Χατζηγιάννη Μέξη και τον μεταβυζαντινό ναό του Αγ. Νικολάου. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε, αν θέλετε, τον γύρο του όμορφου νησιού με μια ζωγραφιστή άμαξα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για μια ημερήσια εκδρομή στην όμορφη Μονεμβασιά, τη βυζαντινή Μαλβάζια. Θα επισκεφθούμε την Μητρόπολη του Χριστού, την εκκλησία της Παναγίας της Χρυσαφίτεσσας και θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια που παραπέμπουν στην εποχή του Μεσαίωνα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: ΑΣΙΝΗ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό μας ,τακτοποιούμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο, αναχωρούμε για την περιοχή της Ασίνης, «παραδοσιακό αρχοντοχώρι» όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι κάτοικοί του, χτισμένο στους πρόποδες ενός ψηλού βουνού που στην κορυφή του βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Επίσης, μπορούμε να θαυμάσουμε την Αρχαία Ακρόπολη, τους Μυκηναϊκούς τάφους στη Νεκρόπολη της Μπαρμπούνας και διάφορες άλλες εκκλησίες. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την Επίδαυρο, ιστορική πόλη, χτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο. Θα επισκεφθούμε το Αρχαίο θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο, και θα συνεχίσουμε για το Λουτράκι. Ύστερα από μια στάση για ξεκούραση, καφέ και βόλτα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.

Πίνακας ξενοδοχείων

4ημέρες – Αναχώρηση : 25/10-28/10
Ξενοδοχεία Early Booking Κανονική Τιμή Παιδί
2-12
Επιβ. Μον.
Paradise Lost Hotel (Τολό) 149€ με πρωινό 179€ με πρωινό 89 € 53 €
King Minos 4*

 (Τολό)

189€ με πρωινό 219€ με πρωινό 89 € 66 €
219€ με ημι/τροφη 249€ με ημι/τροφη 89 € 76 €
Elena Hotel 2*

 (Ναύπλιο)

169€ με πρωινό 199€ με πρωινό 89 € 59 €
Park Hotel 3*

 (Ναύπλιο)

179€ με πρωινό 209€ με πρωινό 89 € 63 €

Agamemnon Hotel 3*  (Ναύπλιο)

195€ με πρωινό 225€ με πρωινό 89 € 73 €

 

5ημέρες – Αναχώρηση : 24/10-28/10
Ξενοδοχεία Early Booking Κανονική Τιμή Παιδί
2-12
Επιβ. Μον.
Paradise Lost Hotel (Τολό) 179€ με πρωινό 219€ με πρωινό 109 € 63 €
King Minos 4*

 (Τολό)

225€ με πρωινό 255€ με πρωινό 109 € 79 €
265€ με ημι/τροφη 295€ με ημι/τροφη 109 € 92 €
Elena Hotel 2*

 (Ναύπλιο)

199€ με πρωινό 219€ με πρωινό 109 € 69 €
Park Hotel 3*

 (Ναύπλιο)

219€ με πρωινό 249€ με πρωινό 109 € 76 €

Agamemnon Hotel 3*  (Ναύπλιο)

235€ με πρωινό 265€ με πρωινό 109 € 82 €

Σημειώσεις

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Πρωινό ή Ημιδιατροφή εντός ξενοδοχείου
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους εκδρομείς και το λεωφορείο
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια tour operator

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα

Gallery: