Νεάπολη - Ελαφόνησος

Διάρκεια:

6 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

6 ημέρες —> 25/08, 03/09

Πρόγραμμα ημερών

1η ηµέρα: ΚΑΒΑΛΑ – ΣΠΑΡΤΗ

Αναχώρηση στις 05.00 από τον Δημοτικό Κήπο, στάση για καφέ στη Λάρισα και συνεχίζοντας για Λαµία φτάνουµε στον Ισθµό της Κορίνθου για γεύµα εξ ιδίων και µπαίνουµε στην Πελοπόννησο. Ο δρόµος µας οδηγεί στην πρωτεύουσα του Ν. Λακωνίας τη Σπάρτη, όπου και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια και χρόνος ελεύθερος για την πρώτη γνωριµία µε την πόλη. ∆ιανυκτέρευση .

2η ηµέρα: ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ

Πρόγευµα. Σήµερα ξεκινάµε την περιπέτεια γνώσης και εξερεύνησης µιας βυζαντινής πόλης, την καλύτερα σωζόµενη βυζαντινή πολιτεία στον Ελλαδικό χώρο, τον Μυστρά. Συνεχίζοντας τη µέρα µας φθάνουµε στη Μονεµβασιά. Μια βόλτα, µια περιήγηση είναι ικανή να µας ταξιδέψει στο χρόνο, να εξάψει τη φαντασία και να µας γεµίσει απορία και ερωτήµατα για το τι συνέβαινε σ’ αυτή τη µεριά του βράχου, απ’ όπου µπορεί κανείς ν’ απολαύσει µια από τις πιο µαγευτικές εικόνες του Μυρτώου πελάγους. Χρόνος για µπάνιο και γευµα εξ’ ιδίων . Τελειώνουµε το οδοιπορικό µας φθάνοντας στη Νεάπολη Λακωνίας. Τακτοποίηση στα δωµάτια. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΥΘΗΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ

Πρόγευµα. Τα Κύθηρα γνωστά και µε την παλαιότερη ενετική ονοµασία Τσιρίγο. Η φύση τα προίκισε µε µοναδικές οµορφιές, µε τοπία που εναλλάσσονται. Παίρνοντας το πούλµαν µας στα Κύθηρα θα έχουµε την ευκαιρία να κάνουµε το βασικό γύρο του νησιού, γνωρίζοντας την καταπληκτική χώρα, µε το επίνειο της το Καψάλι, την παραλία της Αγίας Πελαγίας, να γευµατίσουµε εξ’ ιδίων και επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο µας στη Νεάπολη. ∆ιανυκτέρευση .

4η ηµέρα: ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Πρόγευµα. Σήµερα η µέρα µας θα είναι σκέτη απόλαυση στην Ελαφόνησο το γοητευτικό νησάκι απέναντι από τη Νεάπολη. Υπέροχες εξωτικές παραλίες, που ανάµεσα τους ξεχωρίζει η παραλία του Σαρακίνο, που αναµφίβολα κλέβει την παράσταση – µια χερσόνησο αγκαλιασµένη από αµµολόφους, µε κρυστάλλινα νερά. Χρόνος για µπάνιο και γευµα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Προαιρετική διασκέδαση. ∆ιανυκτέρευση.

5η ηµέρα: ΝΕΑΠΟΛΗ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ – ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΑΡΤΗ

Πρόγευµα. Ξεχωριστές εικόνες θα γεµίσουν τα µάτια µας σήµερα γνωρίζοντας τη χερσόνησο της Επιδαύρου Λιµηράς, µέχρι να φθάσουµε στο σπήλαιο Άγιος Ανδρέας Καστανιάς, ένα από τα κορυφαία σπήλαια της Ευρώπης, µε ζωή 3.000.000 χρόνων. Συνεχίζουµε το δρόµο µας για το Γύθειο, την όµορφη πολιτεία µε το νησιώτικο χρώµα. Θα δούµε το νησάκι Κρανάη που ένας µόλος το ενώνει µε την στεριά , ο φάρος και ο πύργος του οπλαρχηγού Τσανετάκη Γρηγοράκη στο οποίο στεγάζεται το ιστορικό Εθνολογικό µουσείο της Μάνης. Επόµενος σταθµός µας η Σπάρτη. Τακτοποίηση στα δωµάτια. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. ∆ιανυκτέρευση.

6η ηµέρα: ΣΠΑΡΤΗ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρόγευµα. Ηµέρα επιστροφής. Αφού απολαύσουµε τον καφέ µας στο κοσµοπολίτικο Λουτράκι, θα συνεχίσουµε και µε διάφορες στάσεις για καφέ – γεύµα εξ ιδίων – ξεκούραση, θα επιστρέψουµε στην πόλη µας. Η εκδροµή µας θα έχει τελειώσει άλλα εµείς πάντα θα αναζητούµε τα Κύθηρα.

 Tιμή συμμετοχής 319€

Πίνακας ξενοδοχείων

SPARTA INN 3* sup, Σπάρτη

LIMIRA MARE 3*, Νεάπολη

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας.

-Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα.

-Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγµένα ξενοδοχεία.

-∆ιατροφή.

-Συνοδό του γραφείου µας.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

-ΦΠΑ

ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα σαν προαιρετικό, είσοδοι µουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Φόρος διανυκτέρευσης.

Gallery: