Ορεινή Αρκαδία

Διάρκεια:

4 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

4 ημέρες ~> 23/12, 24/12, 26/12, 30/12, 03/01

Πρόγραμμα ημερών

Μοναδικό ταξίδι στη φύση και στην ιστορία

1η µέρα: ΚΑΒΑΛΑ– ΤΡΙΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στον Δημοτικό Κήπο και αναχώρηση στις 05:00. Με διάφορες στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύµα εξ’ ιδίων φθάνουµε στην Τρίπολη στην καρδιά της Πελοποννήσου όπου και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια, και χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

2η µέρα: ΛΕΒΙ∆Ι – ΒΥΤΙΝΑ – ∆ΗΜΗΤΣΑΝΑ –ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΖΑΤΟΥΝΑ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την ηµερήσια πανέµορφη ορεινή εκδροµή µας. Αφού περάσουµε το χωριά Κάψια και Λεβίδι, φθάνουµε στο λαµπερό διαµάντι του βουνού τη Βυτίνα. Σε υψόµετρο 1033 µ. σε µια κατάφυτη περιοχή θα περπατήσουµε στο ∆ρόµο της Αγάπης και στα γραφικά δροµάκια της. Επόµενος σταθµός µας η ∆ηµητσάνα, µε πλούσιες ιστορικές µνήµες, τα πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα καλντερίµια και τα στενά πλακόστρωτα δροµάκια καθιστούν τη ∆ηµητσάνα µια αρχοντική κωµόπολη. Εδώ θα γευµατίσουµε µε τις παραδοσιακές νοστιµιές του χωριού και θα συνεχίσουµε για τη Στεµνίτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα µε τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίµια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καµάρες (θυµίζουν τα βυζαντινά «διαβατικά») των σπιτιών. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη – οι Στεµνιτσιώτες ήταν διάσηµοι για τις επιδόσεις τους στη µεταλλουργία και οι καµπάνες ορισµένων από τις πιο φηµισµένες εκκλησίες των παραδουνάβιων χωρών λέγεται ότι φτιάχτηκαν από τα χέρια τους. Και οι οµορφιές της εκδροµής µας δεν τελείωσαν. Η Ζάτουνα. Η θέση της είναι στην κορυφή, ( υψοµ. 1050 µ. ) Το χωριό είναι τόπος εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη στα γκρίζα χρόνια της δικτατορίας. Κατευθυνόµαστε προς Καρύταινα. Υστερα από έναν όµορφο περίπατο στα πλακόστρωτα δροµάκια παίρνουµε το δρόµο για το ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

3η µέρα: ΤΡΙΠΟΛΗ – ΑΝ∆ΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Πρωινό και ξεκινάµε να γνωρίσουµε την «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας. Την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα µε µακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήµερα ένα από τα πιο γραφικά µέρη της Πελοποννήσου. Στην τοποθεσία Βάσσες, βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου. Ο επονοµαζόµενος και «Παρθενώνας της Πελοποννήσου» ναός, χτίστηκε προς τιµήν του θεού Απόλλωνα. Θα επιστρέψουµε στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ θα διασκεδάσουµε προαιρετικά. ∆ιανυκτέρευση.

4η µέρα: ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ – ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ – ΑΡΚΟΥ∆ΟΡΕΜΑ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και φεύγοντας από την πόλη, κατευθυνόµαστε προς το Χρυσοβύσι. Χτισµένο στα 1100µ. σε µια ελατοσκέπαστη πλαγιά, αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισµούς της Πελοποννήσου. Εδώ είχε το ιδιαίτερο γραφείο του ο Κολοκοτρώνης. Επόµενος σταθµός µας το Λιµποβίσι, υψόµετρο 1.200µ. Εδώ σώζεται το σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ερειπωµένο, αναστυλώθηκε, αποκαταστάθηκε µε δαπάνες του αρκάδα, Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Πιο δίπλα, στις βαθιές δασωµένες χαράδρες, στέκει το Αρκουδόρεµα µε την τόσο σηµαντική συµβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα που µε τα χρόνια ρήµαξε! Λιµποβίσι και Αρκουδόρεµα, έµειναν γνωστά ως «Κολοκοτρωναίϊκα. Και η επιστροφή µας αρχίζει. Με διάφορες στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύµα εξ’ ιδίων φθάνουµε στην Καβάλα το βράδυ.

Πίνακας ξενοδοχείων

4 ημέρες

23/12, 24/12, 26/12, 30/12, 3/1

ARCADIA 3* (executive δωμάτια)

ΠΡΩΙΝΟ

+ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ

225

125

+80

Περιλαμβάνεται Εορταστικό Δείπνο στο ξενοδοχείο

MAINALON 3*(standard δωμάτια)

235

135

+80

MAINALON 3* (executive δωμάτια)

245

145

+95

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας.

-Την διαµονή σε επιλεγµένο ξενοδοχείο.

-∆ιατροφή.

-Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα.

-Αρχηγό-συνοδό του γραφείου µας.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ΦΠΑ

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Γεύµατα, ποτά, φιλοδωρήµατα.

-Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.

-Φόρος διαµονής.

Gallery: