Ορεινή Κορινθία

Διάρκεια:

3 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

29 Φεβρουαρίου

Πρόγραμμα ημερών

ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ

1 ημέρα : ΚΑΒΑΛΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Αναχώρηση στις 04:30 από τον Δημοτικό Κήπο . Με διάφορες στάσεις (Λάρισα-Λαμία) θα φτάσουμε στην Κόρινθο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διασκέδαση στην πόλη με τις πλούσιες εκδηλώσεις καρναβαλιού. (παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων).Το βράδυ μια βόλτα γνωριμίας στον πλούσιο από μαγαζιά και καφετερίες, πεζόδρομο της πόλης θα καλύψει τη μέρα μας. Διανυκτέρευση.

2 ημέρα : ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ – ΦΕΝΕΟ – Λ. ΔΟΞΑΣ

Πρωινό. Ένα υπέροχο οδοιπορικό μας περιμένει σήμερα. Η γνωριμία μας με την ορεινή Κορινθία θα μας εντυπωσιάσει. Ανεβαίνοντας το βουνό Ζήρεια και διασχίζοντας τα γραφικά χωριουδάκια φτάνουμε στα Τρίκαλα ( τρεις συνοικίες ) και συνεχίζοντας την πανέμορφη καταπράσινη διαδρομή μας φτάνουμε στη Φενεό και στη λίμνη της Δόξας. Η Κορινθιακή Ελβετία. Το Ποντικονήσι της Δόξας με τον Άγιο Φανούριο και λίγο ποιο πάνω ο Άγιος Γεώργιος του Φονιά είναι εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Συνεχίζοντας προς Στυμφαλία την αρχόντισσα της περιοχής, θα επισκεφτούμε εφ’ όσον είναι ανοικτό το Μουσείο της Στυμφαλίας. Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας έχει σκοπό να καταδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης, καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας. Θα γευματίσουμε με τις παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές στην Καστανιά. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα πιούμε τον καφέ μας στο χωριό Κάλιανοι, ένα πραγματικό στολίδι της φύσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3 η μέρα : ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό. Σήμερα η μέρα μας θα ξεκινήσει με την επίσκεψη μας στον βράχο του Ακροκορίνθου ύψους 575μ. Στο εσωτερικό του υπάρχουν απομεινάρια ναών από όλες σχεδόν τις χρονικές περιόδους. Η θέα προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα εκπληκτική. Η νέα πόλη της Κορίνθου, το Λουτράκι, η θάλασσα του Κορινθιακού, αλλά και του Σαρωνικού, οι πεδιάδες της Κορινθίας και άλλα ανάλογα με την καθαρότητα της ατμοσφαίρας. Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Λουτράκι και η επιστροφή μας αρχίζει. Mε διάφορες στάσεις φτάνουμε στην Καβάλα. Η περιπλάνηση μας έχει τελειώσει αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πίνακας ξενοδοχείων

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧ.

Ημέρες

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΤΙΜΗ

Επιβ.

Μονόκλινου

ΠΑΙΔΙ έως

12 ετών

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ορεινή Κορινθία

29/2

3

EPHIRA 3*

129

35

95

ΠΡΩΙΝΟ

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Τη μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.
  • Συνοδό του γραφείου μας. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Φόρο διαμονής. ΒΟ

Gallery: