Πάργα

Διάρκεια:

4 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

30/4, 1/5

Πρόγραμμα ημερών

1η ηµέρα: ΚΑΒΑΛΑ– ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΗ – ΑΡΤΑ – ΠΑΡΓΑ Μ. Παρασκευή

Συγκέντρωση και αναχώρηση ∆ιαµέσου Εγνατίας οδού και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στο Μπιζάνι, όπου θα επισκεφθούµε το µοναδικό στο είδος του Μουσείο του Βρέλλη µε τα κέρινα οµοιώµατα. Συνεχίζουµε για την Άρτα όπου θα δούµε το περίφηµο γιοφύρι της Άρτας, γνωστό για τη σπάνια αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτοµάστορα. Άφιξη στην Πάργα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη µε το βενετσιάνικο Κάστρο και την εκκλησία των Αγ. Αποστόλων µε τα πολλά κειµήλια και παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. ∆ιαν/ση.

2η ηµέρα: ΠΑΡΓΑ – ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ – ΑΧΕΡΩΝΤΑΣ – ΣΟΥΛΙ – ΖΑΛΟΓΓΟ (60 + 60χλµ.) Μ. Σάββατο

Πρωινό και αναχώρηση για τον Αχέροντα ποταµό, συνυφασµένο µε το πέρασµα των ψυχών στον κόσµο του Άδη. Μια µαγική διαδροµή µε τα στενά και το ∆έλτα του, περιοχές µοναδικής οµορφιάς. Φτάνουµε στο Νεκροµαντείο κοντά στην αποξηραµένη σήµερα Αχερουσία λίµνη. Χώρος λατρείας των Θεών του Κάτω Κόσµου. Ανηφορίζουµε µέσω Θέµελου, στο Σούλι και επισκεπτόµαστε το Κούγκι που ανατίναξε ο καλόγερος Σαµουήλ. Κατεβαίνουµε στη Γλύκη, όπου θεωρείται ότι βρίσκονται οι πηγές του Αχέροντα. Χρόνος για να πιούµε καφέ, να φάµε στα ταβερνάκια δίπλα στο ποτάµι. Συνεχίζουµε για το Ζάλογγο, τον τόπο θυσίας των γυναικών του Σουλίου, που το 1803 προτίµησαν να πεθάνουν παρά να παραδοθούν στον Αλή Πασά. Στη νότια πλαγιά του βουνού θα δούµε τα ερείπια της αρχαίας πόλεως του 4ου π.Χ.αι, της Κασσιώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα παρακολουθήσουµε την Ανάσταση του Κυρίου. Αναστάσιµο δείπνο µε την παραδοσιακή µαγειρίτσα. ∆ιαν/ση.

3η ηµέρα: ΠΑΡΓΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ (110 χλµ.) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Πρωινό και αναχωρούµε για την κεντρική πλατεία της Πάργας για να παρακολουθήσουµε τις εκδηλώσεις του ∆ήµου και να διασκεδάσουµε. Επιστρέφουµε το µεσηµέρι για το Πασχαλινό γεύµα. Ξεκούραση και το απόγευµα αφού περάσουµε απο την Αρχαία Νικόπολη θα πιούµε καφέ στην όµορφη Πρέβεζα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΣΥΒΟΤΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και αναχωρούµε για τα Σύβοτα τα φιόρδ της Ελλάδας. Συνεχίζουµε για τα Ιωάννινα. Χρόνος για γνωριµία µε την πόλη όπου ακόµα πλανιέται ο ήχος του Ισλάµ. Αναχώρηση και µε στάσεις καθοδόν άφιξη στη Καβάλα.

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
-Τις µεταφορές µε πούλµαν.
-Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία: MAISTRALI 2*, Πάργα / ENJOY LICHNOS BAY 2*, Λύχνος
-∆ιατροφή ανάλογα με τις επιλογές ξενοδοχείων: πρωινό + 35 € τα δύο εορταστικά ( το Αναστάσιμο Δείπνο με μαγειρίτσα και το Πασχαλινό Γεύμα).
-Τα εισιτήρια του πλοίου Αγιόκαµπος-Γλύφα.
-Τις περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
-Αρχηγό – συνοδό.
-Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
-ΦΠΑ.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι µουσείων.
Φόρο διαµονής.

Gallery: