Πελοπόνησσος

Διάρκεια:

7 Ημέρες

Πρόγραμμα ημερών

1η ημέρα:

Αναχώρηση από την Καβάλα νωρίς το πρωί με προορισμό την πρωτεύουσα της Λακωνίας Σπάρτη. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις και αφού περάσουμε τον Ισθμό της Κορίνθου θα κατευθυνθούμε στην Τρίπολη όπου θα δούμε το κέντρο της. Επόμενος σταθμός μας η Σπάρτη που θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την θρυλική Μάνη. Πρώτη επίσκεψη μας θα είναι το περίφημο σπήλαιο του Δυρού το οποίο η ξενάγηση του γίνετε με βάρκα. Στη συνέχεια πηγαίνοντας νότια προς το ακρωτήριο Ταίναρο θα δούμε τον παραδοσιακό οικισμό Βάθεια με τους χαρακτηριστικούς πέτρινους πύργους. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στο γραφικό Γερολιμένα.  Το απόγευμα θα πάμε στην όμορφη πολιτεία του Γυθείου με το νησιώτικο χρώμα και τον πύργο του οπλαρχηγού Τζανετάκη , όπου στεγάζεται το ιστορικό μουσείο της Μάνης. Επιστροφή στη Σπάρτη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:

Αφού πάρουμε το πρωινό μας , θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση μας στην ερειπωμένη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη πανέμορφη Μονεμβασιά , η οποία είναι χτισμένη σε ένα βράχο μέσα στη θάλασσα, εκεί μπορούμε να δούμε το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου και αρκετές μικρές βυζαντινές εκκλησίες. Μετά τη Μονεμβασιά θα συνεχίσουμε νότια για να φτάσουμε στη Νεάπολη όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα:

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα επιβιβαστούμε στο καράβι για να ταξιδέψουμε ως το νησί των Κυθήρων. Αφού φτάσουμε στο λιμάνι Διακόφτι, θα επισκεφθούμε  πρώτα το μοναστήρι της Παναγίας  της Μυρτηδιώτισσας, η οποία είναι προστάτιδα του νησιού. Μετά θα δούμε τη Χώρα των Κυθήρων με τα γραφικά στενά δρομάκια και το ενετικό κάστρο του. Το απόγευμα θα πάρουμε το καράβι της επιστροφής για την Νεάπολη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα:

Πρωινό και αναχώρηση για το Ναύπλιο. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το ναό της Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα της Αρκαδίας , ο οποίος ναός χαρακτηρίζεται ως θαύμα της φύσης αφού 17 βελανιδιές βγαίνουν μέσα από αυτόν. Στη συνέχεια προτού φτάσουμε στο Ναύπλιο θα ανεβούμε στο Παλαμήδι ,το οποίο είναι χτισμένο από τους βενετούς και υπήρξε και η φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στη πόλη.

6η ημέρα:

Αναχώρηση από το Ναύπλιο για να επισκεφθούμε τα δύο νησιά του Αργοσαρωνικού , τις Σπέτσες και την Ύδρα. Στις  Σπέτσες θα δούμε το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας και θα περιηγηθούμε στα γραφικά δρομάκια του νησιού. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το νησί της Ύδρας , όπου μπορούμε να δούμε το μουσείο του νησιού , τη Μητρόπολη και να περιπλανηθούμε στα πέτρινα καλντερίμια και να θαυμάσουμε τα αρχοντικά των καπετανέων της επανάστασης. Επιστροφή στο Ναύπλιο όπου θα διανυκτερεύσουμε.

7η ημέρα:

Αναχώρηση από την Πελοπόννησο αφού επισκεφτούμε τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Επιδαύρου. Μετά την επίσκεψη μας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Καβάλα με διάφορες στάσεις.

Αριθμός ΜΗΤΕ: 01-03-Ε60-00-00090-01

Σημειώσεις

Η εκδρομή περιλαμβάνει:  Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας. Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία. Πρωινό. Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης . ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.  Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων.

Gallery: