Πήλιο

Διάρκεια:

3.4 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

1/5 για 3 ημέρες και 30/4 και 1/5 για 4 ημέρες

Πρόγραμμα ημερών

1η ηµέρα: ΚΑΒΑΛΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ – ΧΑΝΙΑ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Συγκέντρωση . Άφιξη στο Πήλιο και στην Πορταριά για βόλτα και συνεχίζουµε για τη Μακρυνίτσα, το µπαλκόνι του Βόλου, περίπατος και καφές στην όµορφη πλατεία. Επόµενη στάση στα Χάνια µε τα θαυµάσια κτίρια, τα καλντερίµια και τις γραφικές ταβέρνες όπου και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια. Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. ∆ιαν/ση.

2η ηµέρα: ΧΑΝΙΑ – ΚΙΣΣΟΣ – ΑΓΙΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (40χλµ.) Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Πρωινό και πρώτη στάση στο όµορφο χωριό Κισσός, χρόνος για καφέ και βόλτα και στη συνέχεια µέσω του χωριού Άγιος ∆ηµήτριος φτάνουµε στον Άγιο Ιωάννη. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην όµορφη παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και αναστάσιµο δείπνο. ∆ιαν/ση.

3η ηµέρα: ΧΑΝΙΑ – ΖΑΓΟΡΑ (40χλµ.) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Πρωινό και αναχωρούµε για να γνωρίσουµε την όµορφη Ζαγορά. Το µεγαλύτερο και ένα από τα οµορφότερα χωριά του Πηλίου καθώς απλώνεται σε καταπράσινη πλαγιά από την οποία προσφέρεται απλόχερα στον επισκέπτη η θέα στο καταγάλανο Αιγαίο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και εορταστικό Πασχαλινό γεύµα. Ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΧΑΝΙΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΑ∆Α – ΜΗΛΙΕΣ – ΒΥΖΙΤΣΑ – ΒΟΛΟΣ -ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και µετά από µία όµορφη διαδροµή φτάνουµε στην Τσαγκαράδα, χωριό πνιγµένο στα πλατάνια µε παραδοσιακά αρχοντικά και όµορφες πλακόστρωτες πλατείες. Συνεχίζουµε για τις Μηλιές, από τα γραφικότερα χωριά του Πηλίου και πατρίδα του Άνθιµου Γαζή. Εδώ ιδιαίτερα αξιόλογος είναι ο σιδηροδροµικός σταθµός που κατέληγε το φηµισµένο τρενάκι του Πηλίου, το οποίο ξεκίνησε πριν 100 χρόνια. Σταµάτησε το 1973 και από το 1996 µέχρι σήµερα κάνει τη διαδροµή Άνω Λεχωνιά – Μηλιές. Επίσης θα επισκεφθούµε την εκκλησία των Παµµεγίστων Ταξιαρχών, η οποία χτίστηκε το 1741 και είναι η µοναδική εκκλησία της Ελλάδας µε τη καλύτερη ακουστική. Στάση στη Βυζίτσα, διατηρητέος οικισµός, χάρη στους πανέµορφους πύργους πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Αναχώρηση και άφιξη στον Βόλο, ελεύθερος χρόνος για καφέ και παίρνουµε το δρόµο για την επιστροφή µας στη Καβάλα.

Σηµείωση: Στην 3ήµερη εκδροµή δεν πραγµατοποιείται η 2η µέρα.

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
-Τις µεταφορές µε πούλµαν.
-Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MANTHOS 4* Χάνια.
-Πρωινό + 45 € τα 2 εορταστικά ( το Αναστάσιμο Δείπνο με μαγειρίτσα και το Πασχαλινό Γεύμα).
-Τις περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
-Συνοδό.
-Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
-ΦΠΑ.
∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως
προαιρετικό. Φόρο διαµονής.

Gallery: