Πόντος

Διάρκεια:

9 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

14 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόγραμμα ημερών

ΜΠΟΛΟΥ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΦΑΤΣΑ-ΚΟΤΥΩΡΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΜΕΡΖΙΦΟΥΝΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ- ΑΜΑΣΕΙΑ – ΜΠΑΦΡΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

9 μέρες /8 νύχτες 

1η μέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ–ΜΠΟΛΟΥ

Αναχώρηση από τον Δημοτικό Κήπο και διαμέσου Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, με τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και περνώντας έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό. Περνώντας τη διηπειρωτική γέφυρα του Βοσπόρου μπαίνουμε στην Ασία. Άφιξη στο Μπολού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΠΟΛΟΥ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Μερζιφούντα. Εκεί θα κάνουμε στάση για καφέ και να δούμε το Αμερικάνικο κολλέγιο. Συνεχίζουμε όπου θα καταλήξουμε για σήμερα στην Σαμψούντα(αρχαία Αμισό), μια παραλιακή πόλη της βόρειας Τουρκίας. Η Σαμψούντα ιδρύθηκε αρχικά με το όνομα Αμισός από κατοίκους της Μιλητού στα μέσα του 8ου αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια η Σαμψούντα ανήκε στο Βασίλειο του Πόντου, που εν συνεχεία ήταν μέρος της Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Μπάφρα. Η Μπάφρα (τουρκικά: Bafra) είναι επαρχία στην Επαρχία Σαμψούντας στην Τουρκία. Το 2011 είχε πληθυσμό 143.366 κατοίκων. Σήμερα έχει πληθυσμό 144.465 κατοίκων. Συνεχίζουμε με την περιήγηση της πόλης της Σαμσούντας. Θα επισκεφτούμε τη συνοικία της Αγίας Τριάδος, παλιά υπήρχαν 4 ελληνικά σχολεία: το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το Μικτό Νηπιαγωγείο και το Παρθεναγωγείο. Επίσης , θα δούμε στην ελληνική γειτονιά τα αρχοντικά και την πλατεία Ρολογιού. Γεύμα εξ ιδίων. Το απόγευμα μας είναι ελεύθερο για να κάνουμε την βόλτα μας στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σαμψούντα – Φάτσα – Ορντού – Κερασούντα – Τραπεζούντα.

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε και δια μέσου Οινόης, Φάτσας άφιξη στα Κοτύωρα. Στην Ορντού, όπως ονομάζεται σήμερα, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Υπαπαντής, του Αγίου Νικολάου και την παλιά πλατεία. Γεύμα εξ’ ιδίων στην παραλία της πόλης. Κατόπιν άφιξη στην φημισμένη για την παραγωγή κερασιών, Κερασούντα. Στάση για καφέ, ξενάγηση της πόλης και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ακολούθως φτάνουμε στην ομορφότερη πόλη του Πόντου, την Τραπεζούντα, την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Κομνηνών. Η Τραπεζούντα ιδρύθηκε το 756 π.Χ. από Ίωνες αποίκους και έμεινε Ελληνική για 2.678 χρόνια έως το 1922 όταν και αναγκάστηκε ο Ελληνισμός της να καταφύγει στην Ελλάδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τραπεζούντα– Παναγία Σουμελά

Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιοχή της Ματσούκα με το όρος Μελά από όπου πήρε και το όνομά του το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Επίσκεψη στη Μονή που ιδρύθηκε το 383 και γνώρισε μεγάλη ακμή την εποχή των Κομνηνών. Γεύμα εξ’ ιδίων και επιστροφή στην Τραπεζούντα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (Ποντιόφωνα χώρια της Τόνιας-προαιρετικά)

Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην περιήγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από μουσείο της Αγίας Σοφίας με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τις αγιογραφίες της, το Φροντιστήριο Τραπεζούντας, το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής, την έπαυλη του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, σήμερα Ατατούρκ κιόσκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΑΜΑΣΕΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική Αμάσεια με τους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατων που αποτέλεσε αφετηρία του Κεμαλ για την εθνική κάθαρση της Τουρκίας. Η Αμάσεια ήταν πατρίδα του Αρχαίου Έλληνα γεωγράφου Στράβωνα. Την πόλη διασχίζει ο Ιρι ποταμός. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διαν/ση.

8η μέρα: ΑΜΑΣΕΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Σίγουρα μια επίσκεψη στην πόλη είναι φορτισμένη με μνήμες και συναισθήματα για όλους τους Έλληνες. Ελεύθερος χρόνος στην Πόλη. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την μέρα μας με την επίσκεψη μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη συνέχεια ακολουθεί η Αγιά Σοφιά, ο κολοσσιαίων διαστάσεων ναός που αποτελεί ένα από τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών και σημείο αναφοράς της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε με τον Ιππόδρομο και στην συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 550€

Σημειώσεις

Το γραφείο μας προσφέρει :

  • Όλες τις μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο πούλμαν

  • Περιηγήσεις – Ξεναγήσεις βάση του προγράμματος.

  • Τις 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4**** αστέρων.

  • Ημιδιατροφή σε όλες τις πόλεις εκτός της Κωνσταντινούπολης.

  • Επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό.

  • Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.

  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Gallery: