Βουκουρέστι

Διάρκεια:

4 Ημέρες

Πρόγραμμα ημερών

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΪΑ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-02-2020 ΚΑΒΑΛΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Αναχώρηση από το Δημοτικό Κήπο στις 04:15 το πρωί. Διέλευση από τα σύνορα Ορμενίου, και συνεχίζουμε για Νόβα Ζαγόρα – Βελίκο Τάρνοβο – Ρούσε. Διέλευση Βουλγαρο-Ρουμάνικων συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Άφιξη στο Βουκουρέστι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Μετά το φαγητό θα πάμε μια νυχτερινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 29-02-2020 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΙΝΑΪΑ (ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε την Σινάϊα, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών. Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του Κάρολου PELES”. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το χωριό Μπράν με το Μεσαιωνικό Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Αναχώρηση για την Μεσαιωνική πόλη Μπρασόφ, περιήγηση στην παλιά πόλη, τη πασίγνωστη Μαύρη Εκκλησία, το παλιό Δημαρχείο, και ολιγόλεπτη στάση στην υπέροχη Πλατεία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 01-03-2020 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση της πόλης το ονομαζόμενο και το ¨Παρίσι των Βαλκανίων¨, θα επισκεφθούμε το “ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ“ , μία μοναδική γεωγραφική Εθνολογική-λαογραφική έκθεση της Ρουμάνικης ζωής, με τα 300 περίπου ξύλινα σπιτάκια και αγροικίες σε φυσικό μέγεθος που συγκεντρώθηκαν εκεί το 1936, μετά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Grigore Antipa», χτίστηκε το 1835 και είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του είδους του στον κόσμο. Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής (παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, το πάρκο – λίμνη Χέρεστραουν, την όπερα Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Μετά θα επισκεφτούμε ένα από τα πολυκαταστήματα του Βουκουρεστίου, και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο σας προτείνουμε για διασκέδαση στο ιστορικό κέντρο που είναι δίπλα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΘΑΡA ΔΕΥΤΕΡΑ 02-03-2020 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Άφιξη στη γραφική και πανέμορφη παλαιά Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας το Βελίκο Τάρνοβο, ελεύθερος χρόνος για φαγητό και να γνωρίσουμε την πόλη. Μετά μέσω Νόβας Ζαγόρας και διέλευση συνόρων Ορμενίου. Άφιξη στην πόλη μας.

Πίνακας ξενοδοχείων

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο VENEZIA 4*:

         190 ΕΥΡΩ

Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς στο ξενοδοχείο VENEZIA 4*:

130 ΕΥΡΩ

Μονόκλινο στο ξενοδοχείο VENEZIA 4* :

240 ΕΥΡΩ

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας.

 • Τις διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι στο ξενοδοχείο VENEZIA (στο κέντρο του Βουκουρεστίου) 4 αστέρων σε δίκλινα δωμάτια.

 • Πρωινά σε ανοιχτό μπουφέ στο ξενοδοχείο.

 • Τρία δείπνα σε ανοιχτό μπουφέ στο ξενοδοχείο.

 • Τοπικό ξεναγό στην Ρουμανία.

 • Αρχηγό γραφείου.

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

 • Επιπλέον γεύματα, ποτά και διασκεδάσεις.

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Gallery: