Σόφια- Φιλιππούπολη - Μονή Ρίλας-Χιονοδρομικό Κέντρα Μπάνσκο & Μπόροβετς με αναχώρηση από Καβάλα

Διάρκεια:

3 Ημέρες

Πρόγραμμα ημερών

1η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  ΚΑΒΑΛΑ – ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση από το Δημοτικό Κήπο στις 05:00 το πρωί. Διέλευση συνόρων Ορμένιου. Είσοδος στην Βουλγαρία, και περνάμε περιφερειακά από ΧΑΡΜΑΝΛΙ – ΧΑΣΚΟΒΟ και ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Άφιξη στην «πόλη της Νιότης» πρωτεύουσα ΣΟΦΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας “MARINELA” LUX κατηγορίας 5 αστέρων.. Στη συνέχεια, θα έχουμε περιήγηση της όμορφης πόλης της ΣΟΦΙΑΣ, όπου θα δούμε την εκκλησία του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΕΦΣΚΥ, την Βυζαντινή  εκκλησία της  ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, τον Ρωσικό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, την Μητρόπολη ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, επίσης θα επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είναι ένα από τα καλύτερα της ΕΥΡΩΠΗΣ με σπάνιες συλλογές πουλιών, ζώων και μετάλλων, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ και την πύλη της αρχαίας ΣΕΡΔΙΚΑΣ, κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για ξεκούραση. Το βράδυ θα πάμε στο κέντρο της ΣΟΦΙΑΣ για να γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου όπως όλοι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας παρακολουθώντας εκδηλώσεις με τραγούδια και φολκλορικά συγκροτήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε ένα από τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα της Ανατολικής Ευρώπης, το ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ, που είναι απλωμένο στις πλαγιές του βουνού ΡΙΛΑ. Το διεθνές τουριστικό χειμερινό θέρετρο, που βρίσκεται σε μια καταπληκτική τοποθεσία με αιωνόβια έλατα, σε υψηλές κορυφές με πυκνό χιόνι και πίστες για ΣΚΙ. Απέχει 72 χλμ. από την ΣΟΦΙΑ. Η ανάβαση με το ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ θα σας συναρπάσει. Το απόγευμα επιστροφή στην Σόφια. Στη συνέχεια επίσκεψη σε ένα από τα καλύτερα πολυκαταστήματα της Σόφιας το THE MALL για αγορές. Το βράδυ θα πάμε μια νυχτερινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ  ΣΟΦΙΑ – ΡΙΛΑ – ΜΠΑΝΣΚΟ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό Μοναστήρι ‘ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ της ΡΙΛΑΣ’, γνωστό και απλά σαν Μοναστήρι της ΡΙΛΑ, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Μνημείο της Βουλγάρικης Αναγέννησης και παγκόσμιο μνημείο της UNESCO. Είναι η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη Ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία, βρίσκεται στην οροσειρά της Ρίλα σε υψόμετρο 1147 μέτρα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της Μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία όπως τον ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΠΥΡΓΟ, ΧΡΕΛΙΑ, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για το χιονοδρομικό κέντρο ΜΠΑΝΣΚΟ, ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με το χιονοδρομικό κέντρο και μεσημεριανό φαγητό. Συγκέντρωση και επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ελλάδα. Διέλευση συνόρων Εξοχής άφιξη στην πόλη μας.

δείτε το έντυπο και τις τιμές εδώ:

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 3 ΗΜΕΡΗ ΣΟΦΙΑ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  •   Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην ΣΟΦΙΑ στο ξενοδοχείο “MARINELA” (Πρώην Γιαπωνέζικο Vitosha New Otani) LUX κατηγορίας 5 ΑΣΤΕΡΩΝ σε  δίκλινα δωμάτια.
  • Δύο πρωινά σε πλούσιο μπουφέ.
  • Έμπειρο αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ημερήσια εκδρομή στο ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ.
  • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Εισόδους Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, γεύματα, δείπνα, ποτά και διασκεδάσεις.
  • Έξτρα ατομική ασφάλιση ατυχημάτων 7 € το άτομο.
  • Εισιτήρια Τελεφερίκ.

Gallery: