Tρίκαλα-Καλαμπάκα-Μετέωρα-Λίμνη Πλαστήρα-Μέτσοβο

Πρόγραμμα ημερών

Ελάτη ,Περτούλι ,Καλαμπάκα, Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών ,Τρίκαλα, Μέτσοβο, Λίμνη Πλαστήρα – Καρδίτσα

1η ημέρα: Ελάτη – Περτούλι – Καλαμπάκα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί μετά από τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε στο γραφικό Περτούλι, μια πανέμορφη περιοχή της Ανατολικής Πίνδου, χτισμένη σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Εκεί θα απολαύσουμε τον καφέ μας .Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Ελάτη, γραφικό χωριό σε υψόμετρο 950 μέτρων χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος προορισμός μας η όμορφη πόλη της Καλαμπάκας χτισμένη στις ρίζες του βράχου των Μετεώρων. Η λέξη «καλαμπάκα» είναι τουρκική και σημαίνει «ισχυρό φρούριο». Στην ίδια θέση βρισκόταν η αρχαία πόλη Αιγίνιο, η οποία στους μεσαιωνικούς χρόνους ονομαζόταν Σταγοί (ονομασία που φέρει ακόμη η μητρόπολη). Αργότερα μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος . Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετέωρα – Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών  – Τρίκαλα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στους γιγάντιους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας που δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό ίσως στον κόσμο. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Θα συνεχίσουμε για το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ. . Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Τρίκαλα, μία από τις πιο ωραίες πόλεις της Ελλάδας, μια μικρή «Ευρώπη» στην καρδιά της Θεσσαλίας. Από τη μακραίωνη ιστορία του «χθες» στη σημερινή, ευρωπαϊκή και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη, πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας!!! H πατρίδα του Ασκληπιού περιμένει να τη γνωρίσουμε με το θαυμαστό Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό τέμενος επί ελληνικού εδάφους που αντιστάθηκε στον χρόνο. Οι συνοικίες Βαρούσι και παλιά Μανάβικα συγκεντρώνουν τον θαυμασμό στη διάρκεια των περιπάτων. Θα απολαύσουμε γλυκό πουτίγκα στα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Εκδρομή στο Μέτσοβο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Μέτσοβο. Χτισμένο σε ύψος 1.200 μ., πάνω στις πλαγιές της Πίνδου, είναι ένα μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Ξεκινώντας από την επαφή με τον πολιτισμό του, στο ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα μπορούμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου. Στην Πινακοθήκη Αβέρωφ (εκ του Ευάγγελου Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο) θα δούμε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών. Θα δοκιμάσουμε τα φημισμένα τυριά και τα κρασιά της περιοχής και θα κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Γεύμα εξ ιδίων Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λίμνη Πλαστήρα – Καρδίτσα – Eπιστροφή

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Λίμνη του Πλαστήρα (Ταυρωπού), όπου το τοπίο σαγηνεύει με τα έλατα, τις βελανιδιές και τα πλατάνια. Διέλευση από τα γραφικά χωριά, άφιξη στο φράγμα του Πλαστήρα και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την πλαζ Λαμπερού, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στις όχθες της μαγευτικής λίμνης. Στη συνέχεια, στάση στην όμορφη Καρδίτσα όπου θα έχουμε την ευκαιρία για βόλτα στους πεζόδρομους της και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή.

Πίνακας ξενοδοχείων

3ημέρες – Αναχώρηση : 26/10-28/10
Ξενοδοχεία Early Booking Κανονική Τιμή Παιδί
2-12
Επιβ. Μον.
Hotel Edelweiss 3*
(κέντρο της Καλαμπάκας)
89 € πρωινό 109 € πρωινό 49 € 32 €
Hotel Alexiou 3*
(κέντρο της Καλαμπάκας)
99 € πρωινό 119 € πρωινό 49 € 35 €
Hotel Orfeas 3*
(κέντρο της Καλαμπάκας)
125 € πρωινό 149 € πρωινό 49 € 43 €
 Meteora Hotel at Kastraki 4*
(  βρίσκεται στο Καστράκι )
135 € πρωινό 155 € πρωινό 49 € 47 €
149 € ημιδιατροφή 179 € ημιδιατροφή 65 € 52 €
Divani Meteora Hotel 4*
 ( πρόποδες Μετεώρων)
139 € πρωινό 159 € πρωινό 49 € 49 €

 

4ημέρες – Αναχώρηση : 25/10-28/10
Ξενοδοχεία Early Booking Κανονική Τιμή Παιδί
2-12
Επιβ. Μον.
Hotel Edelweiss 3*
(κέντρο της Καλαμπάκας)
119 € πρωινό 129 € πρωινό 59 € 42 €
Hotel Alexiou 3*
(κέντρο της Καλαμπάκας)
135 € πρωινό 155 € πρωινό 59 € 45 €
Hotel Orfeas 3*
(κέντρο της Καλαμπάκας)
165€ πρωινό 185 € πρωινό 59 € 58 €
 Meteora Hotel at Kastraki 4*
(  βρίσκεται στο Καστράκι )
179 € πρωινό 199 € πρωινό 59 € 63 €
199 € ημιδιατροφή 219 € ημιδιατροφή 72 € 69 €
Divani Meteora Hotel 4*
 ( πρόποδες Μετεώρων)
189 € πρωινό 209 € πρωινό 59 € 66 €

 

Σημειώσεις

Περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
 • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα την επιλογή σας
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια tour operator

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Φιλοδωρήματα

Παρατηρήσεις :

 • Στο 3ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται εκδρομή στο Μέτσοβο
 • Για κρατήσεις μέχρι 30/08 απαιτείται προκαταβολή μόνο 20€ το άτομο
 • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Gallery: