Βόλος - Πήλιο - Χιονοδρομικό Αγριολεύκες

Διάρκεια:

3 Ημέρες

Αναχωρήσεις:

04 – 06/1

Πρόγραμμα ημερών

1Η ΜΕΡΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  04/01/2019  ΚΑΒΑΛΑ  – ΒΟΛΟΣ

 Αναχώρηση από το Δημοτικό Κήπο στις 09:15. Περνάμε περιφερειακά τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΛΑΡΙΣΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ φαγητό και ξεκούραση. Φθάνουμε στο ΒΟΛΟ. Μετά θα γνωρίσουμε τα χωριά του ΠΗΛΙΟΥ από τη μεριά του ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ. Θα περάσουμε από την ΑΓΡΙΑ – ΛΕΧΩΝΙΑ και θα φθάσουμε στις ΜΗΛΙΕΣ (πατρίδα του Άνθιμου Γαζή, του Γρηγορίου Κωνσταντά που ίδρυσαν τη σχολή Ψυχής Άκος το 1814 και σήμερα λειτουργεί σαν βιβλιοθήκη με σπάνια βιβλία και ιστορικά κειμήλια). Θα δούμε την εκκλησία των ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ άγνωστο πότε χτίστηκε. Από εδώ ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κατά των Τούρκων. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα ήσυχα και γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού με πολλά τρεχούμενα νερά, παλιά σπίτια και αρχοντικά, θα θαυμάσετε τη σπουδαία πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία της.  Επιστροφή στο ΒΟΛΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα φημισμένα τσιπουράδικα της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

2Η ΜΕΡΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ  05/01/2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ  ΠΗΛΙΟ

 Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ΠΗΛΙΟ βασίλειο των Κενταύρων και ειδικότερα τη ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ (στάση για να περπατήσουμε στο όμορφο γραφικό χωριό και να θαυμάσουμε τον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο). Αναχώρηση για το ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΗΛΙΟΥ στις ΑΓΡΙΟΛΕΥΚΕΣ σε υψόμετρο 1471μ. Υπάρχουν 5 πίστες για έμπειρους και για αρχάριους σκιέρ. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το χιονοδρομικό κέντρο. Μετά θα πάμε στα ΧΑΝΙΑ για γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες (φασολάδα, σπετσοφάι και κρεατικά του ΠΗΛΙΟΥ). Στην επιστροφή μας για ΒΟΛΟ θα κάνουμε στάση  στην ΠΟΡΤΑΡΙΑ για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος.  Το βράδυ θα έχουμε προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με μουσική  και φαγητό. Διανυκτέρευση.

 

3Η  ΜΕΡΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ  06/01/2019  ΒΟΛΟΣ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΚΑΒΑΛΑ

 Πρωινό και θα πάμε στο λιμάνι του ΒΟΛΟΥ για να παρακολουθήσουμε τον Αγιασμό των Υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού. Αναχώρηση για το ΛΙΤΟΧΩΡΟ επίσκεψη στο μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ του εν Ολύμπω για προσκύνημα, ελεύθεροι στην πόλη του ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ για φαγητό. Συγκέντρωση και αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 130 EURO
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς:  90 EURO
Μονόκλινο: 165 EURO

Σημειώσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 Αστέρων στο ΒΟΛΟ σε δίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο.
  • Φόρος διαμονής.
  • Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος.
  • Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου.
  • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά και διασκεδάσεις.
  • Έξτρα ατομική ασφάλιση ατυχημάτων 5 € το άτομο έως 75 ετών.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Gallery: