Ζάκυνθος 5 ημέρες με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα ημερών

1η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΚΥΛΛΗΝΗ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μέσω της Ιόνιας οδού και μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Κυλλήνη και απόπλους για τη Ζάκυνθο. Άφιξη και μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν τη δεύτερη περιφορά του Επιταφίου, η οποία σύμφωνα µε το παλαιό έθιμο, δεν γίνεται το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου από τις 4:15 περίπου το πρωί έως τις 05:30.

2η ημέρα: Μ. Σάββατο ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ – ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ– ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ (90χλμ.)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νησιού. Στο χωριό Μαχαιράδο θα δούμε το ναό της Αγ. Μαύρας, οι καµπάνες του οποίου ακούγονται σε όλο το νησί. Στην Αναφωνήτρια θα δούμε το µοναστήρι, όπου μόνασε ο Αγ. Διονύσιος. Έπειτα θα θαυμάσουμε από ψηλά το ναυάγιο, σήμα κατατεθέν του νησιού και θα φθάσουμε στον Αγ. Νικόλαο, απ’ όπου προαιρετικά μπορούμε να κάνουμε βαρκάδα στις πανέμορφες Γαλάζιες Σπηλιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Ανάστασης στην πλατεία του Αγ. Μάρκου και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, για να δειπνήσουμε µε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ – ΜΠΟΧΑΛΗ – ΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας θα ακολουθήσει μετάβαση στη Μπόχαλη, το μπαλκόνι της Ζακύνθου και στο λόφο Στράνη µε την πανοραμική θέα. Στο σημείο αυτό ο Διονύσιος Σολωμός, εμπνεύστηκε και έγραψε τον Εθνικό µας Ύμνο. Στη συνέχεια, επίσκεψη στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθινών, στο μαυσωλείο του Σολωμού και του Κάλβου, στο Μεταβυζαντινό Αγιογραφικό και Εκκλησιαστικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε την πόλη μέχρι την ώρα του εορταστικού Πασχαλινού γεύματος που θα μας περιμένει στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το απόγευμα θα επισκεφτούμε την ξακουστή παραλία του Λαγανά. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΙΟΥ – ΛΑΓΑΝΑΣ  – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για Λαγανά (περιοχή προστασίας της χελώνας caretta–caretta) µια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού µε πανέµορφη παραλία και εκατοντάδες εµπορικά µαγαζιά, εστιατόρια και καφετερίες. Συνεχίζουμε για το μικρό χωριό Λίμνη Κερίου που βρίσκεται στην πλαγιά του Ακρωτηρίου Μαραθιά. Η Λίμνη Κερίου είναι ιδανική αφετηρία είτε για να επισκεφθείτε τις σπηλιές και τις επιβλητικές παραλίες του Ακρωτηρίου Μαραθιά είτε για να πάτε προαιρετικά στο κοντινό νησί με τις χελώνες που περιβάλλεται από μια πανέμορφη θάλασσα και αποτελεί μέρος του θαλάσσιου πάρκου. Κατευθυνόμαστε στην πόλη της Ζακύνθου, ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο  Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – επιστροφή

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να επιβιβαστούμε στο πλοίο για Κυλλήνη. Αποβίβαση και αφού διασχίσουμε την κρεμαστή γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, θα φτάσουμε στην Αμφιλοχία, τη νύφη του Αμβρακικού. όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Στη συνέχεια στην πόλη των Ιωαννίνων θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, επιστροφή.

Πίνακας ξενοδοχείων

Αναχώρηση  Ημέρες  Διαμονή Τιμή   Τιμή 3ου ατόμου Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο Διατροφή

3/5

5 SUNRISE 4*,Τσιλιβί 359€ 349€ +130€ 159€ ημιδιατροφή

(εορταστικά )

Σημειώσεις

Περιλαμβάνει:

Τις μεταφορές µε πούλμαν. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό. Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Ημιδιατροφή. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.  ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

Gallery: