Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
GO UP

Βουδαπέστη – Το στολίδι του Δούναβη Καλοκαίρι ’26 | 4 & 5 ημέρες από Θεσσαλονίκη

separator
Τιμή από 289€

Βουδαπέστη – Το στολίδι του Δούναβη Καλοκαίρι ’26 | 4 & 5 ημέρες από Θεσσαλονίκη

289€ ανά άτομο

1η ημέρα: Πτήση για Βουδαπέστη – Πρώτη γνωριμία με την πόλη – Budapest by Night

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και αναχώρηση με απευθείας πτήση για τη μαγευτική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Από την πρώτη κιόλας στιγμή άφιξής μας στη Βουδαπέστη ξεκινά η γνωριμία μας με μια πόλη γεμάτη ιστορία, αριστοκρατική αύρα και μοναδική ομορφιά. Χωρίς να χάσουμε χρόνο, ξεκινάμε την πρώτη μας περιήγηση για να ανακαλύψουμε τα σημαντικότερα σημεία της πόλης και να νιώσουμε από κοντά τον παλμό αυτής της ξεχωριστής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την επιβλητική Πλατεία Ηρώων με το εντυπωσιακό Μνημείο της Χιλιετηρίδας, το Πάρκο της Πόλης, τον Ζωολογικό Κήπο, τα περίφημα Λουτρά Σέτσενι, το μόνιμο τσίρκο της πόλης, καθώς και τη λαμπερή λεωφόρο Αντράσυ, μια από τις ωραιότερες λεωφόρους της Ευρώπης, με τα καλοδιατηρημένα αριστοκρατικά κτίρια, την Όπερα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Θα συνεχίσουμε προς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την Ακαδημία Επιστημών και το ιστορικό κέντρο της Πέστης, πριν περάσουμε στη βασιλική πλευρά της πόλης, τη Βούδα, από τη φημισμένη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη.

Στη Βούδα θα ανηφορίσουμε προς τον λόφο του Κάστρου και τον Προμαχώνα των Ψαράδων, ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία της πόλης, με θέα που κόβει την ανάσα προς τον Δούναβη και το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο. Στην καρδιά της παλιάς πόλης θα συναντήσουμε την πλατεία της Αγίας Τριάδας και τον υπέροχο ναό του Ματθία, ένα από τα σημαντικότερα γοτθικά μνημεία της Βουδαπέστης. Εδώ θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε έναν καφέ ή ένα ποτό με φόντο τη μαγευτική Πέστη, απολαμβάνοντας την πρώτη μας αυθεντική εικόνα από την πόλη.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας και τακτοποιούμαστε στα δωμάτιά μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να συμμετάσχετε σε μια από τις ομορφότερες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς στη Βουδαπέστη, τη βραδινή βόλτα Budapest by Night και την κρουαζιέρα στον Δούναβη. Καθώς το πλοιάριο γλιστρά στα νερά του ποταμού, η φωτισμένη πόλη αποκαλύπτει όλο το μεγαλείο της. Το Κοινοβούλιο, οι γέφυρες, το Κάστρο της Βούδας και τα σημαντικότερα μνημεία της πρωτεύουσας ντυμένα με τα φώτα της νύχτας δημιουργούν ένα σκηνικό ρομαντικό, λαμπερό και πραγματικά αξέχαστο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Οι μαγικές γωνιές της Βουδαπέστης – Πάρκο της Πόλης – Ιστορικό Μετρό – Σκεπαστή Αγορά – Vaci Utca

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, η ημέρα είναι αφιερωμένη σε μια ξεχωριστή εμπειρία που κάνει το ταξίδι μας ακόμα πιο πλούσιο, καθώς σας προσφέρουμε δώρο μια επιπλέον περιήγηση στις μαγικές γωνιές της πόλης. Μαζί με την έμπειρη συνοδό μας θα κινηθούμε σε σημεία που αποκαλύπτουν τον πιο αυθεντικό, όμορφο και γοητευτικό χαρακτήρα της Βουδαπέστης.
Η μέρα μας ξεκινά από το περίφημο Πάρκο της Πόλης (Varosliget), έναν από τους πιο αγαπημένους χώρους αναψυχής για κατοίκους και επισκέπτες. Πρόκειται για μια καταπράσινη όαση γεμάτη εικόνες, αξιοθέατα και ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Εδώ συναντάμε το παραμυθένιο Κάστρο Vajdahunyad, τα διάσημα Ιαματικά Λουτρά Σέτσενι, τον ζωολογικό κήπο και φυσικά την επιβλητική Πλατεία Ηρώων, δημιουργώντας ένα σύνολο που συνδυάζει πολιτισμό, αναψυχή και αρχιτεκτονική ομορφιά.
Στη συνέχεια θα ζήσουμε μια μικρή αλλά ξεχωριστή εμπειρία μετακινούμενοι με την πρώτη γραμμή μετρό της Βουδαπέστης, που λειτούργησε το 1896 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μετρό της Ευρώπης. Η διαδρομή αυτή μάς φέρνει σε επαφή με την ιστορία της πόλης και μας μεταφέρει σε ένα άλλο, πιο αυθεντικό καθημερινό πρόσωπο της ουγγρικής πρωτεύουσας.
Έπειτα κατευθυνόμαστε στη φημισμένη Σκεπαστή Αγορά, ένα από τα πιο ζωντανά και χαρακτηριστικά σημεία της Βουδαπέστης. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τα τοπικά προϊόντα, τα αρώματα, τις γεύσεις και τη λαϊκή καθημερινότητα της πόλης. Πάπρικα, αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκίσματα, αναμνηστικά και αυθεντικές ουγγρικές λιχουδιές δημιουργούν ένα πολύχρωμο σκηνικό που αξίζει να ζήσει κάθε επισκέπτης.
Η βόλτα μας ολοκληρώνεται στον διάσημο εμπορικό πεζόδρομο Vaci Utca, έναν από τους πιο ζωντανούς και κομψούς δρόμους της Βουδαπέστης. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές, βόλτα, καφέ ή φαγητό σε κάποιο από τα τοπικά εστιατόρια και καφέ της περιοχής. Είναι η ιδανική ευκαιρία να απολαύσετε την πόλη με τον δικό σας ρυθμό, να χαθείτε στα όμορφα στενά και να νιώσετε ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα αυτής της γοητευτικής πρωτεύουσας.

3η ημέρα: Ημερήσια εκδρομή στη Βιέννη

Για τη σημερινή ημέρα σας προτείνουμε μια μοναδική προαιρετική εξόρμηση στη λαμπερή Βιέννη, την αριστοκρατική πρωτεύουσα της Αυστρίας και μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Πρόκειται για μια εκδρομή που δίνει στο ταξίδι μια ακόμα πιο ξεχωριστή διάσταση, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να γνωρίσετε σε μία ημέρα έναν ακόμα εμβληματικό προορισμό της Κεντρικής Ευρώπης.

Φτάνοντας στη Βιέννη θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε το ιδιαίτερο Κούνστχαους, ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα με σύγχρονη αισθητική, καθώς και το μπαρόκ ανακτορικό συγκρότημα Μπελβεντέρε, το οποίο σήμερα στεγάζει πολύτιμους καλλιτεχνικούς θησαυρούς. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την πλατεία του Καρόλου με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Καρόλου Βορρομαίου και το Μέγαρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής, έναν χώρο στενά συνδεδεμένο με τη μουσική ταυτότητα της πόλης.

Η περιήγησή μας συνεχίζεται κατά μήκος της περίφημης Ρίνγκστρασσε, του ιστορικού δακτυλίου που αγκαλιάζει το κέντρο της Βιέννης και αποκαλύπτει τα ωραιότερα κτίρια της αυτοκρατορικής εποχής. Θα δούμε την Κρατική Όπερα, τα Χειμερινά Ανάκτορα Χόφμπουργκ, τα δίδυμα μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο και την επιβλητική Βοτίφκιρχε. Θα περπατήσουμε επίσης στην ιστορική ελληνική συνοικία με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας, ενώ διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο θα φτάσουμε στον περίφημο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, καφέ ή αγορές και αργότερα επιστροφή στη Βουδαπέστη.

4η ημέρα: Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μια ακόμη εξαιρετική προαιρετική εκδρομή, αυτή τη φορά στα ονειρικά Παραδουνάβια Χωριά, μια από τις πιο αγαπημένες διαδρομές της Ουγγαρίας. Η περιοχή αυτή, κατά μήκος του Δούναβη, είναι γεμάτη φυσική ομορφιά, ιστορικές πόλεις, γραφικά τοπία και αριστοκρατική ατμόσφαιρα, προσφέροντας μια διαφορετική αλλά εξίσου μαγευτική εικόνα της χώρας.
Πρώτη μας στάση θα είναι ο πανέμορφος Άγιος Ανδρέας (Szentendre), ένας παραμυθένιος οικισμός με καλλιτεχνική αύρα, λιθόστρωτα σοκάκια, χρωματιστά σπίτια και ατμόσφαιρα που θυμίζει καρτ ποστάλ. Ο Άγιος Ανδρέας υπήρξε τόπος έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες και μέχρι σήμερα διατηρεί έναν ιδιαίτερο, ρομαντικό χαρακτήρα που τον κάνει αγαπημένο προορισμό τόσο για τους κατοίκους της Βουδαπέστης όσο και για τους επισκέπτες.
Συνεχίζουμε προς το Βίσεγκραντ, μια περιοχή με ιστορική βαρύτητα και υπέροχη θέα προς τον Δούναβη, που υπήρξε σημαντικό βασιλικό κέντρο κατά τον Μεσαίωνα. Η διαδρομή συνεχίζει προς το ιστορικό Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα των Ούγγρων και σπουδαίο θρησκευτικό κέντρο της χώρας. Εδώ δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός, ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Ουγγαρίας, που εντυπωσιάζει με το μέγεθος, την αρχιτεκτονική και τη σημασία του.
Το μεσημέρι επιστρέφουμε στη Βουδαπέστη, ώστε να έχετε επιπλέον χρόνο για προσωπικές επιλογές, αγορές ή επισκέψεις σε σημεία που θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα. Εμείς σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Ευρώπης, χτισμένο στις όχθες του Δούναβη. Η εικόνα του, τόσο την ημέρα όσο και το βράδυ, είναι πραγματικά μαγευτική, ενώ η θέα του από τη Βούδα προσφέρει μερικές από τις ομορφότερες φωτογραφίες της πόλης. Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε ξανά τη Σκεπαστή Αγορά ή να χαλαρώσετε σε κάποια από τις όμορφες γειτονιές του κέντρου.

5η ημέρα: Ελεύθερος χρόνος – Πτήση επιστροφής

Φτάσαμε στην τελευταία ημέρα αυτού του υπέροχου καλοκαιρινού ταξιδιού στη Βουδαπέστη. Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα έχουμε λίγο χρόνο ακόμη για μια τελευταία βόλτα στην πόλη, για έναν αποχαιρετιστήριο καφέ, για λίγες τελευταίες αγορές ή για να απολαύσουμε ακόμη μία φορά την ξεχωριστή ατμόσφαιρα της ουγγρικής πρωτεύουσας. Η Βουδαπέστη είναι από εκείνες τις πόλεις που δεν εξαντλούνται ποτέ σε ένα μόνο ταξίδι και πάντα αφήνουν την επιθυμία της επιστροφής. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα, παίρνοντας μαζί μας υπέροχες εικόνες, έντονες εμπειρίες, ρομαντικές στιγμές και την αίσθηση ότι γνωρίσαμε έναν από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς της Ευρώπης.