Εκβολές Αχέροντα Πάργα-Παξοί με αναχώρηση από Καβάλα
159€ ανά άτομο
1η ημέρα: ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΑΜΜΟΥΔΙΑ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό τις πηγές του Αχέροντα στη Γλυκή. Σύμφωνα με το θρύλο, σε μια πηγή στον ποταμό Αχέροντα στη Γλυκή ζούσε ένα στοιχειό που δηλητηρίαζε τα νερά του ποταμού καθιστώντας το νερό θανατηφόρο για τους ανθρώπους και τα ζώα της περιοχής. Ο Άγιος Δονάτος, σκότωσε το δράκο, ξόρκισε το κακό και έκτοτε τα νερά του ποταμού έγιναν γλυκά, εξού και η ονομασία Γλυκή του ομώνυμου χωριού. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε την άγρια εντυπωσιακή βλάστηση, κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά, καλαμώνες, αρμυρίκια, φτέρες και θεόρατα πλατάνια, βαθύσκιωτα δάση, νερόλακκοι και λιμνούλες να σχηματίζονται κατά μήκος του ποταμού. Προορισμός family friendly με πολλές δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά. Από βαρκάδα με πλαστική βάρκα στα ρηχά νερά και πεζοπορία, μέχρι βόλτα με άλογο στο ποτάμι. Στη συνέχεια στις εκβολές του Αχέροντα για φαγητό ή ελεύθεροι στη περιοχή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε τα ταβερνάκια της περιοχής. Διανυκτέρευση.
2η µέρα: ΠΑΡΓΑ – κρουαζιέρα ΠΑΞΟΥΣ – ΑΝΤΙΠΑΞΟΥΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την Πάργα και την προαιρετική µας ημερήσια εκδρομή για Παξούς και Αντίπαξους. Θα δούµε τις περίφηµες σπηλιές των Αντίπαξων και θα σταματήσουμε για μπάνιο και φαγητό εξ ιδίων στο γραφικό Γάϊο, την πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος. Επιστρέφοντας στην Πάργα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για γνωριμία με την γραφική πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΑΜΜΟΥΔΙΑ – ΖΑΛΟΓΓΟ – ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ –
Πρωινό, και κατευθυνόμαστε προς το Μνημείο του Ζαλόγγου. Η ιστορία ενός τόπου συνώνυμου με την ελευθερία. Πρόκειται για το μνημείο του Ζαλόγγου, με τις πέτρινες Σουλιώτισσες που στέκουν αγέρωχες και ατενίζουν το Ιόνιο Πέλαγος. Ανάβαση στο μνημείο και έπειτα ένας χαλαρωτικός καφές στην υπέροχη λίμνη Ζηρού θα μας ανανεώσει. Επόμενος σταθμός μας τα πανέμορφα Γιάννενα. Χρόνος για γεύμα εξ’ ιδίων και η επιστροφή μας αρχίζει. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις επιστρέφουμε στη πόλη μας, κρατώντας ενέχυρο τις πανέμορφες εικόνες που μας αφήνει η μικρή περιπλάνηση μας.
Για τους εκδρομείς που ξεκινάνε από Καβάλα και Δράμα υπάρχει έξτρα επιβάρυνση 15 € ( τιμή με επιστροφή ) για την μεταφορά που γίνεται με το λεωφορείο από τον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας ( σημαίες ) προς την Θεσσαλονίκη και επιστροφή. Η εκδρομή γίνεται με συνεργαζόμενο γραφείο της Θεσσαλονίκης.
| Αναχώρηση | Ημέρες | Διαμονή | Τιμή | Επιβ. Μονόκλ. | Παιδί έως 12 ετών | Διατροφή |
| 19/06 26/06 | 3 | GRAROS 2* Αμμουδιά Πρεβέζης | 159€ | +70€ | 109€ | Πρωινό |

