Γη της Ελιάς 4 ημέρες με αναχώρηση από Καβάλα

Πρόγραμμα ημερών

1η ημέρα:  Μεγάλη Παρασκευή  ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Φτάνουμε στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην παραλία και να γευματίσουμε εξ ιδίων. Στη συνέχεια και αφού περάσουμε τον Ισθμό της Κορίνθου, άφιξη στην Καλαμάτα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Αργότερα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:  Μεγάλο Σάββατο ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΚΟΡΩΝΗ (95χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για Πυλία. Στην πριγκίπισσα του Νότου και ξακουστή οικοδέσποινα της Πελοποννήσου, την Πύλο,  τίποτε δεν προδίδει το πολυτάραχο παρελθόν της πόλης, που είναι ταυτισμένο με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Καστροπολιτεία της Μεθώνης με το εντυπωσιακό κάστρο της. Περνώντας από τη Φοινικούντα θα καταλήξουμε στην Κορώνη, αρχοντική με καλοδιατηρημένα παλιά πέτρινα σπίτια και στενά, αναδύει μια ατμόσφαιρα που θυμίζει χωριό Κάτω Ιταλίας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία, ενώ στη συνέχεια θα απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ  – ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ  – ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ (180χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση. Μια ιδιαίτερη διαδρομή σήμερα, αφού θα διασχίσουμε τη Μεσσηνιακή Μάνη. Περνώντας από το γραφικό λιμανάκι Λιμένι καταλήγουμε στην Αρεόπολη ή οποία αποτελεί παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό. Επόμενος σταθμός μας το σπήλαιο του Διρού. Επιστρέφοντας προς Καλαμάτα θα επισκεφτούμε τη γραφικότατη Καρδαμύλη με τα πετρόχτιστα σοκάκια και σπίτια που μοιάζουν με μικρογραφίες πύργων. Θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα καθοδόν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε σε μία από τις ομορφότερες παραλιακές πόλεις της Ελλάδας, την Καλαμάτα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ –  επιστροφή

Πρωινό και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην Αγία Θεοδώρα. Η διαδρομή αποζημιώνει απλόχερα. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς, τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησιάς. Τα πελώρια δένδρα που μεγαλώνουν στη στέγη της εκκλησίας δημιουργούν δέος. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Για τους εκδρομείς που αναχωρούν από Κομοτηνή , Ξάνθη , Καβάλα και Δράμα υπάρχει έξτρα επιβάρυνση +15 € το άτομο για την μεταφορά τους από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη και επιστροφή στην Καβάλα.

Πίνακας ξενοδοχείων

Αναχώρηση  Ημέρες  Διαμονή Τιμή Τιμή 3ου ατόμου  Επιβ. Μονόκλ. Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο  Διατροφή Εορταστικά  Θέα θάλασσα

3/5

4

FLISVOS 2*

259€ 249€ +90€ 185€ Πρωινό +60€ τα 2 εορταστικά +20€
OSTRIA 3* 279€ 269€ +120€ 195€ +20€

Σημειώσεις

Περιλαμβάνει:Τις μεταφορές µε πούλμαν. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό. Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής & επαγγελµατικής ευθύνης.  ΦΠΑ.

 Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

Gallery: